Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dvojnásobný vrah je stále na slobode, na úteku mu ktosi pomáha
Zdielať na

Dvojnásobný vrah je stále na slobode, na úteku mu ktosi pomáha

BRATISLAVA / Už päť mesiacov sa vyhýba spravodlivosti dvojnásobný vrah Štefan Szabó z Lesných Kračian pri Dunaskej Strede. O život pripravil pumpárov a je zapletený aj v kauze nezvestnej predavačky. Štefanovi na úteku zrejme pomáha veľmi blízka osoba.

"Zostanem na Slovensku, aj keď pôjdem do väzenia. Budem bojovať za svoju pravdu. Samozrejme na výkon trestu nastúpim," tvrdil odsúdený dvojnásobný vrah.

Nestalo sa tak. Ani po piatich mesiacoch nie je Štefan Szabó za mrežami. Podľa zistení sa zrejme zdržiava v Maďarsku, kde si vraj začal budovať zázemie hneď po prepustení z väzby v apríli minulého roka.

Na prípade pracujú viaceré útvary. "Do pátrania sú zapojené viaceré zložky slovenskej polície, ako aj partnerské silové zložky okolitých štátov," uviedol hovorca policajného prezídia Martin Wäldl.

Boja sa

Pohyb a sťahovanie u Szabovcov zaznamenali krátko pred definitívnym rozsudkom aj obyvatelia Lesných Kračian. Tí ale zo strachu o život hovoriť nechcú.

Vrahovi zrejme na úteku pomáha žena, ktorá sa v minulosti starala o ekonomické záležitosti potravín, ktoré rodina prevádzkovala.

"Ku konkrétnym krokom a zisteným skutočnostiam sa v súčasnej dobe z taktických a operatívnych dôvodov nie je možné vyjadriť," uviedol Wäldl.

Podľa znalcov je Szabó nebezpečný. Dokáže manipulovať so svojím okolím a má vysoký predpoklad recidívy. "Je zameraný na seba," dodal súdny znalec.

Na vypátranie doživotne odsúdeného vraha čakajú najmä pozostalí jeho obetí. "Pomohlo by nám to," skonštatoval manžel nezvestnej predavačky Ivan Částa.

Štefan Szabó už 5 mesiacov nenastúpil na výkon trestu, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy