Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Krvavá bitka v osade. Obyvatelia tasili sekery a píly
Zdielať na

Krvavá bitka v osade. Obyvatelia tasili sekery a píly

GELNICA / Bitka v osade. Proti sebe sa postavili členovia jednej rodiny. Poriadne sa vyzbrojili. Nepokoje v osade "Grín" trvali dva dni a zamestnali policajtov aj záchranárov.

Útočníci dostali peniaze, preto poriadne opití zaútočili na svojich príbuzných a zároveň susedov. Do seba sa pustilo približne 40 osadníkov. V rukách nemali iba drevo.

"Slzné plyny mali v rukách. Nič som nevidela. Mal ručnú pílu, alebo mal sekeru. Nevedela som, že mám odrezaný prst," hovorí obyvateľka osady. Pri prvej bitke mierilo do osady viac ako 10 policajtov. Keď situáciu upokojili, odišli. No o pár hodín sa všetko zopakovalo.

Opakovaný útok

"Opätovne k vzájomným útokom došlo aj v nočných hodinách. Na mieste znovu zakročovali policajné hliadky," informuje hovorkyňa policajného zboru Jana Mésarová.

Bitky dostali na nohy aj záchranárov. Celkovo bolo zranených minimálne 9 ľudí. Posádka tam bola do troch minút. Niektorí bitkári išli na ošetrenie vlastnými autami.

Dve ženy a jeden muž

"Záchranári ošetrili na mieste dve ženy a jedného muža, ktorí utrpeli poranenia hlavy a po tomto ošetrení ich následne previezli do nemocnice," povedal hovorca OS ZZS Boris Chmel.

Rodina, ktorá zaútočila, sa od bitky v osade neukázala. Svoj príbytok majú zamknutý.

Na mieste bol redaktor Matúš Gavlák:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy