Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zlodeji vykopali 5 kilometrov kábla, stopy vedú do osady
Zdielať na
Krimi

Zlodeji vykopali 5 kilometrov kábla, stopy vedú do osady

SEDLISKÁ / V Sedliskách vo vranovskom okrese zlodeji ukradli asi päťtisíc metrov telekomunikačného kábla. Prekopali sa cez obec i cez les až do susednej dediny. Už nefunkčný kábel podľa miestnych viedol až do Moskvy. Niekoľko tisíc metrov diaľkového spojenia skončilo pravdepodobne v zberných surovinách.

"To je diaľkový kábel. Kedysi bol vysoko chránený, lebo sa nesmel pretrhnúť," ozrejmuje starosta obce Sedliská Jozef Dobrocký.

Úsek začali kopať v dedine. Priamo pri pozemkoch obyvateľov. Po prácach zostala hlboká jama ako po výkopových prácach. "Začali kopať a predávali meď," hovorí jeden z obyvateľov.

Niektorí si sprvu mysleli, že ide o bežné výkopové práce. Netrvalo dlho, kým zistili, o čo skutočne ide. Domnienky im potvrdili práce v noci. Často videli skupiny ľudí ako si svietia baterkami.

Stopy vedú do osady

"Ten kábel kopali v intraviláne obce. Ľudia sa sťažovali," dodáva starosta Dobrocký. "Hlásil som to policajtom i družstevníkom, ale oni kopú ďalej," dodáva.

Celkovo doposiaľ vykopali 5 kilometrový úsek. "Polícia eviduje 26 prípadov vo veci podozrenia priestupku proti majetku," uviedla prešovská krajská hovorkyňa Jana Migaľová.

Stopy vedú do miestnej osady. Tamojší obyvatelia ale tvrdia, že s káblom nič nemajú.

Zlodeji ukradli päťtisíc metrov telekomunikačného kábla. Stopy vedú do miestnej osady, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy