Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Osadníci napadli policajta. Dostal kopanec do rozkroku
Zdielať na
Krimi

Osadníci napadli policajta. Dostal kopanec do rozkroku

MICHALOVCE / Na dvoch policajtov počas výkonu služby zaútočili obyvatelia osady v obci Kapušianske Kľačany (okr. Michalovce). Otec so synom najskôr mužom zákona vulgárne vynadali, následne na nich zaútočili. Policajti museli použiť zbraň.

Policajti prišli do osady preveriť krádež, ktorej sa mal dopustiť 25 ročný Štefan. Ich návšteva sa vyhrotila do ostrej potýčky.

"Bola tu nejaká krádež. Policajti si mysleli, že on kradol, ale to nebol on," tvrdí o spojení jedného z mužov s krádežou príbuzný obvinených. "Nasilu ho vytiahli z bytu, mal vypité a začali do neho kopať," dodal.

Policajti chceli mladého muža predviesť na výsluch. Ten sa ale bránil. Do konfliktu sa zapojil aj jeho 55 ročný otec.

"Muž následne pristúpil k jednému z policajtov, ktorého dvakrát kopol do rozkroku a spolu so svojím otcom ďalej napádali policajtov pri ich služobnej činnosti," informovala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mesárová.

"Dali mu putá, zuby mu vybili, kopali ho na zemi a otec ho bránil, ale vôbec ich neudrel," kontruje príbuzný mužov.

Varovný výstrel

Rozvášnených osadníkov nebolo pre policajtov jednoduché upokojiť. Na pomoc si privolali aj posily. Pomohla až streľba zo zbrane.

"Po márnych opakovaných výzvach jeden z členov hliadky použil hrozbu zbraňou a následne jeden varovný výstrel zo služobnej zbrane do vzduchu," vysvetlila Mesárová. "Vytiahol pištoľ tak, že aj putá stratil a strieľal. Nevedel, čo má robiť," tvrdí príbuzný. 

Viackrát súdne trestaní muži skončili po incidente na policajnej stanici. Obaja sú stíhaní väzobne. "Michalovský policajný vyšetrovateľ z prečinu útokov na verejného činiteľa a výtržníctva spáchaných formou spolupáchateľstva oboch mužov obvinil," informovala Mesárová.

Ani jeden z policajtov sa pri útoku vážnejšie nezranil. Miestni ale neskrývajú zlosť. "Dobili by sme ich, keby sme chceli, ale nechceli sme im ublížiť," tvrdí príbuzný obvinených.

V prípade dokázania viny obvineným mužom hrozí väzenie na 1 až 5 rokov.

Pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy