Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Peter (35) si išiel kúpiť cigarety, nafúkal 3,18 promile o ôsmej ráno
Zdielať na

Peter (35) si išiel kúpiť cigarety, nafúkal 3,18 promile o ôsmej ráno

KOMÁRNO / Chcel si ísť len po cigarety na benzínku vzdialenú necelý kilometer a skončil v cele. Vodič, ktorého nitrianski policajti chceli v Komárne upozorniť na nezapnuté svetlá, nafúkal viac ako 3 promile. O niekoľko hodín neskôr novozámockí policajti chytili ďalšieho pijana za volantom. Pri Andovciach po prekročení rýchlosti nafúkal takmer dve promile.

Tridsaťpäťročného Petra odstavili policajti tesne pred čerpacou stanicou. Chceli ho upozorniť na to, že mu nesvietia svetlá. Podľa svedkov pokojne vystúpil z auta a na výzvu policajtov fúkať, bez váhania pristúpil.

3,18 promile

"Podrobil sa dychovej skúške na alkohol s výsledkom 1,52 mg/l, čo je v prepošte 3,17 promile," uviedla hovorkyňa nitrianskych krajských policajtov Božena Bruchterová.

Deň a noc strávil v cele predbežného zaistenia. Cez tri promile nafúkal ráno o ôsmej. Po vytriezvení putoval rovno pred sudcu. "Súd uložil obžalovanému trest odňatia slobody v trvaní 5 mesiacov, pričom výkon trestu podmienečne odložil na 18 mesiacov. Zároveň mu uložil trest zákazu činnosti v trvaní 36 mesiacov," uviedol hovorca krajského súdu Mário Piovarči.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy