Oblačno
14°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Vražda prvých bossov mafie. Polícia má po 20 rokoch nové dôkazy
Zdielať na

Vražda prvých bossov mafie. Polícia má po 20 rokoch nové dôkazy

BRATISLAVA / Národná kriminálna agentúra získala dôkazy, na základe ktorých obvinili dvoch mužov v kauze vraždy prvých bratislavských mafiánskych bossov Danišovcov, ktorí sú mŕtvi už takmer dvadsať rokov. Nejde ale o obvinenia z vraždy.

Vladimír a Jozef Danišovci boli nielen prví bossovia bratislavského podsvetia ale aj prví, ktorí prišli v roku 1995 o život novou formou verejnej mafiánskej popravy.

O život prišli po výbuchu nástražného výbušného systému. Trosky auta, ako aj ich telá, boli rozmetané v okolí električkovej zastávky pri Úrade vlády a ministerstve financií.

Bratia, známi pod prezývkami Tuti a Papas, sa pre mnohých podnikateľov v Bratislave stali nočnou morou.

Dodnes nie je isté, kto v skutočností stojí za ich smrťou. Po takmer dvadsiatich rokoch padli obvinenia, no nie za vraždu.

"Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry rozhodol o vznesení obvinenia Róbertovi L. a Jozefovi F., za trestný čin všeobecné ohrozenie," informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Martin Wäldl.

Nezvestní a mŕtvi

Niekdajší šéf sýkorovcov - Róbert Lališ, alias Kýbel, ako aj Jozef F. sú stále v pátraní. Okrem nich by boli medzi obvinenými aj ďalší.

"Vo vzťahu k účasti Miroslava S. a Jána B. nie je možné rozhodnúť o vznesení obvinenia z dôvodu neprípustnosti trestného stíhania, nakoľko menovaní zomreli," vysvetlil Wäldl.

Za stenami väzobnej cely je podľa informácií TV JOJ aj ďalší človek, ktorý by mal byť obvinený vo veci nástražného výbušného systému, ktorý verejne popravil bratov Danišovcov.

Vyšetrovateľ ale po súhlase dozorujúceho prokurátora vznesenie obvinenia dočasne odložil.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy