Zatiahnuté
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Ladislava dohrýzli psy, ich majiteľov to mrzí
Zdielať na
Krimi

Ladislava dohrýzli psy, ich majiteľov to mrzí

RIMAVSKÁ SOBOTA / Strážnika Ladislava v obci Hostice (okr. Rimavská Sobota) pri kontrole objektu dohrýzli dva psy. Tie sa s najväčšou pravdepodobnosťou podhrabali pod plot od susedov a zaútočili na muža.

Ladislav išiel v skorých ranných hodinách pred odchodom z práce skontrolovať objekt. Podľa slov jeho manželky chcel ešte vypnúť svetlo, keď k nemu dobehli psy.

"Dva psy sa na neho rozbehli Jeden išiel po rukách, druhý po nohách a strhávali ho. On kričal o pomoc," opisuje hrozný zážitok Ladislavova manželka.

Ladislava počula aj majiteľka psov. Volal totiž meno jej muža. Keďže nevedela odkiaľ hlasy prichádzajú a čo sa vlastne deje, zobudila celú rodinu a vyšli von. Nakoniec psov a ležiaceho muža pod nimi našiel syn s manželom.

Žena ihneď volala záchranárov. Tí Ladislava po prvotnom ošetrení previezli do nemocnice. Na miesto krátko po oznámení dorazili aj policajti.

"Pacient bol prijatý na chirurgické oddelenie početnými malými poraneniami dolných končatín, hryznými ranami aj na rukách a hlave," informoval hovorca siete nemocníc Svet zdravia Tomáš Kráľ.

Ladislav sa podľa vyjadrenia lekárov bude zo zranení liečiť asi desať dní.

Chyba plotu

Majiteľov psov udalosť veľmi mrzí a nerozumejú, prečo zvieratá takto reagovali. Dohryzeného muža navštívili aj v nemocnici.

Psy sa mohli dostať na pozemok pre nedostatočné zabezpečenie plotov. "Boli tam také brány, cez ktoré sa vedeli dostať von," vysvetľuje Ladislavova manželka.

"Ploty sú zle zabezpečené. Podhrabali sa pod plot," potvrdzuje majiteľka psov.

Incident už vyšetruje polícia.

Pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy