Zatiahnuté
12°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Bolo šťastie, že pes nezasiahol tepnu, hovoria lekári
Zdielať na
Krimi

Bolo šťastie, že pes nezasiahol tepnu, hovoria lekári

ZEMPLÍN / Dohrýzol jej celé nohy a bolo len šťastím, že zúrivý pes nezasiahol tepnu. Reč je o prípade z obce Zemplín, kde na pani Júliu zaútočil rotvajler. Z najhoršieho je už našťastie vonku, no obrovského strachu zo psov sa už nikdy nezbaví.

Pani Júlia skončila po útoku rotvajlera v trebišovskej nemocnici. Na otrasný zážitok, ktorý prežila však nezabudne do konca svojho života. "Psa už nechcem ani vidieť, už sa asi budem báť aj malých psov. Keď som chcela zaspať, stále som videla, ako na mňa skáče," hovorí.

Nájdený na ulici

Roztvajler bezhlavo zaútočil na päťdesiasedemročnú ženu, ktorá si len išla natrhať do záhrady kvety. Celou svojou váhou sa na ňu vrhol a hrýzol ju dovtedy, kým jej neprišli na pomoc.

"Nemohli ho odo mňa odtiahnuť, štyria ťahali a ešte stále na mňa skákal... silou mocou ma chcel zabiť," opisuje Júlia. Navonok priateľského psa si načas osvojili susedia. Našli ho vyhodeného na ulici a keďže im ho bolo ľúto, vzali si ho domov. Rovnako mali strach, aby niekomu neublížil.

Nesie zodpovednosť

Mladý muž chcel psovi pomôcť, no vôbec sa mu to nevyplatilo. Ako nový majiteľ rotvajlera za neho nesie zodpovednosť. Zatiaľ čo predošlý majiteľ vraj bude riešený len za priestupok. "My sme len chceli pomôcť  psovi, že mu nájdeme pôvodného majiteľa, alebo ho dáme niekomu inému, kto sa bude vedieť o neho lepšie postarať," vysvetľuje dočasná majiteľka psa.

"Poverený príslušník PZ Streda nad Bodrogom začal v tejto súvislosti trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví," tvrdí hovorkyňa policajného zboru Jana Mesárová.

"Ja som si myslela, že už tu zostanem, keď si na mňa ľahol a ma trhal. Aj lekári hovorili, že keby mi odtrhol hlavnú žilu, zostanem tam," dodáva Júlia.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy