Jasno
17°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
V Zemplíne napadol pes ženu, vytrhal jej časti kože
Zdielať na
Krimi

V Zemplíne napadol pes ženu, vytrhal jej časti kože

ZEMPLÍN / V nedeľu sa krátko pred obedom stala tragédia. Ženu, ktorá sa nachádzala na záhrade chalupy, napadol rotvajler. Z nohy, stehna a brucha jej povytrhal desaťcentimetrové kusy kože.

Nehoda sa stala Košičanke, ktorá trávila aj so svojimi blízkymi prázdniny v  Zemplíne. Krátko pred poludním, keď sa žena prechádzala na záhrade, na ňu zaútočil pes. Rotvajler jej doslova povykúsával časti kože z tela. "Keď som počul, že sa niečo deje, dobehli sme na miesto s kamarátom. Pes zaútočil aj na nás," opisuje syn napadnutej portálu noviny.sk. 

Nebol nervózny

Pes podľa našich informácií patril cigánskemu vajdovi. Ten ho mal dať utratiť, lebo zaútočil aj na jeho dcéru. Nakoniec ho našiel sused napadnutej ženy a nechal si ho. "Privolal som ho ku mne, vravel som, poď sem a prišiel ku mne, pohladkal som ho a nebol taký nervózny," tvrdí dočasný majiteľ.  

U takýchto plemenách si však nikdy nemôžte byť istý. A už vonkoncom nie, ak psa vôbec nepoznáte. Ani veterinár to v žiadnom prípade neodporúča. "Osvojovať psov doporučujem jedine cez útulky zvierat, keď pes bude zavakcinovaný a bude vyšetrená aj povaha zvierat," vysvetľuje veterinár Valér Bodnár.

Utratený

Päťdesiasedemročná žena skončila po útoku rotvajlera v trebišovskej nemocnici. Jej zdravotný stav je vážny. Dobu liečenia odhadujú lekári na dva mesiace. "Lekári povedali, že prvých päť dní je kritických," dodáva syn.

Dočasní majitelia nakoniec psa upokojili a vzali ho k veterinárovi. Ten ho musel utratiť. "Teraz veľmi ľutujem, že som ho zobral, ale mohlo sa stať, že keď ho nechám na ceste, tak pohryzie niekoho druhého," dodáva dočasný majiteľ zvieraťa.

Útokov na psov neustále pribúda. Dvanásťročného Viktora napadol pred 2 mesiacmi vlčiak. Toto nešťastie sa stalo na východe Slovenska v obci Malý Slivník (okres Prešov).

Právna norma

Právnu normu s cieľom riešiť problematiku držania nebezpečných psov predložili poslanci Smeru-SD Vladimír Jánoš, Magda Košútová a Tibor Lebocký. VIAC TU.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy