Skoro jasno
17°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Stafford dohrýzol vo dvore domu chlapca (5)
Zdielať na

Stafford dohrýzol vo dvore domu chlapca (5)

SVINICE / Na dvore rodinného domu v Sviniciach (okr. Trebišov) pohrýzol v utorok večer päťročného chlapca pes plemena stafford terier. Chlapec utrpel zranenia na ruke, nohe a chrbte s predbežnou dobou liečenia minimálne dvadsaťjeden dní.

"Majú vypísané na bráne, že majú psa. Bránka ale bola otvorená, môj syn teda vošiel dnu a pes sa okamžite po ňom rozbehol. Chytil ho a chcel ho trhať ako tiger," opisuje otec Jánoša.

Nezodpovednosť rodičov spočíva v tom, že ich syn išiel za kamarátmi sám bez dospelej osoby. Na druhej strane, bránka mala byť zaistená, pokiaľ ide o súkromný majetok. "Môj pes bol na našom dvore. Chlapec vošiel dnu a pes ho dohrýzol," opisuje príbuzná majiteľa psa.

Chovatelia sa búria

Zoznam nebezpečných psích plemien opäť aktuálny. Poslanec za Smer-SD ho odporúča zaviesť vo svojom pozmeňujúcom návrhu k zákonu o sprísnenom chove nebezpečných psov. Chovatelia a občianske združenia sa búria.

"Je to určitá forma rasizmu a musíme to povedať, pretože nikde nie je napísané, že príslušník nejakého plemena musí byť nadmerne agresívny. Agresívne nie je plemeno, agresívny je jedinec," hovorí Daniela Košecká z občianskeho združenia Pes v núdzi.

Návrh zákona je reakciou na mnohé brutálne útoky psov. V niektorých prípadoch aj s tragickým koncom.Niektoré plemená nespôsobia ani v najväčšom amoku zranenie, niektoré áno. Ich čeľuste sú pre ľudí mimoriadne nebezpečné. VIAC TU. 

Dievčatko vyhnali z reštaurácie

Americký reťazec s rýchlym občerstvením KFC venuje tridsať tisíc dolárov (22 169 eur) na liečbu trojročného dievčatka, ktoré vykázali z pobočky v americkom Jacksone pre znetvorenú tvár. Vadila obsluhe.

Viktóriu Wilcherovú zo štátu Mississippi pohrýzli pitbuly. Jej rodina minulý týždeň na facebooku napísala, že pri návšteve KFC v Jacskone pracovníci dievča žiadali, aby odišla, pretože desí ostatných návštevníkov.

Hovorca KFC Rick Maynard uviedol, že incident je stále predmetom vyšetrovania. Bez ohľadu na jeho výsledok ale firma pomôže rodine dievčatka s úhradou vysokých nákladov na liečenie. VIAC TU.

Stafford dohrýzol chlapca, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy