Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Silvia porodila mŕtve dievčatko. Rozmýšľa, či jej dieťa skutočne zomrelo
Zdielať na
Krimi

Silvia porodila mŕtve dievčatko. Rozmýšľa, či jej dieťa skutočne zomrelo

POPRAD / Polícia opätovne otvorila prípad rodičov Knurovských z Hôrky, ktorí pochovali svoju mŕtvu dcéru, no v jej hrobe leží chlapec. Po mesiacoch zúflastva rozmýšľajú už aj nad tým, že ich dieťa nezomrelo.

Manželia Knurovskí už pol roka nepoznajú odpoveď na otázku, kto leží v hrobe ich dcéry. Testy DNA ukázali, že ide o ich dieťa, ale pohlavie jednoznačne nepotvrdili.

Knurovskí ale pochybujú o celom výsledku testov. Skúmali sa totiž iba vzorky odobraté pri pitve.

Exhumáciu okresná prokuratúra nepovolila a Knurovskí si myslia, že sa niekto otvorenia hrobu bojí. "Dokým hrob neotvoria, nikto nebude vedieť pravdu," hovorí Silvia Knurovská.

Rodičia sú zúfalí a rozmýšľajú i nad tým, či ich dieťa náhodou nežije a v hrobe je cudzie dieťa.

Pochovali chlapca

Prípad polícia pred niekoľkými týždňami uzavrela. Začali písať a prosiť o pomoc vyššie úrady. Odpovede, ktoré dostali ich nepotešili - vraj k žiadnej chybe nedošlo. "Neviem potom sa mohlo stať, že žena porodí dievča a pochová chlapca," nerozumie Silvia Knurovská.

V papieroch zo spišskonovoveskej pôrodnice bolo uvedené ženské pohlavie, majiteľ pôrodníctva ale stále tvrdí, že prevzal po pitve chlapčeka.

Knurovských zarazilo i to, že nebol vypočutý jeden zamestnanec popradského súdno-lekárskeho pracoviska, kde bola pitva vykonaná. "Tento svedok manipulovať s dieťaťom, otváral ho a zatváral. On to musí vedieť," myslí si Knurovská.

Opätovné otvorenie

Týždne zúfalstva teraz vystriedal malý plamienok nádeje. Polícia prípad opäť otvorila. "Polícia opätovne začala trestné stíhanie pre prečin poškodzovania cudzích práv," potvrdila prešovská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

"Možno nejaká žena na prokuratúre, ktorá je matkou ma pochopí a bude stáť za tým, aby exhumácia bola," dúfa Silvia Knurovská.

Pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy