Skoro jasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Cudzie dieťa v hrobe. Prípad uzavreli, rodičia sú nespokojní
Zdielať na
Krimi

Cudzie dieťa v hrobe. Prípad uzavreli, rodičia sú nespokojní

HÔRKA / Polícia i prokuratúra v Poprade po troch mesiacoch uzavreli prípad manželov Knurovských, ktorí nevedeli, koho pochovali. Rodičia sú sklamaní. Polícia trestné stíhanie zastavila a prokurátorka nepovolila exhumáciu. Rodičia neveria výsledkom testov DNA a spolu s majiteľom pohrebníctva sú odhodlaní bojovať ďalej.

Nádej na poznanie pravdy sa tak pre rodičov, ako aj pre majiteľa pohrebníctva zmenilo na veľké sklamanie. Jednoznačnú odpoveď na otázku, kto v skutočnosti leží v hrobe, stále nepoznajú.

"Na základe vykonaných procesných úkonov, a to najmň výsluchov svedkov, znaleckého dokazovania a zabezpečenia ďalších dôkazov, sa vyšetrovanie ukončilo. Uznieslo sa o zastavení trestného stíhania, ktoré ešte nenadobudlo právoplatnosť," ozrejmila Jana Migaľová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

Policajný záver bol pre matku šokom. Vzápätí sa vyjadrila i okresná prokuratúra.

"Exhumácia nebola potrebná pre účely trestného konania," uviedol Marián Spišák, hovorca Krajskej polície v Prešove.

"Preto to nepovolili, lebo vedia, že dole nie je moje dieťa. Keby sa to potvrdilo, padali by veľké hlavy a oni sa toho veľmi boja," myslí si matka Silvia.

Totožnosť DNA

"Potvrdilo sa, že vzorka DNA je totožná so vzorkou DNA poškodených čiže rodičov," dodal Spišák.

"Testy DNA nerobili z dieťaťa, ktoré leží v hrobe. Robili sa zo vzoriek, ktoré mali oni na patológii už odobraté," ozrejmuje majiteľ pohrebníctva Jozef Király.

Výsledkom ani rodina, ani majiteľ pohrebníctva neveria. Sklamaní sú i z toho, že sa nedozvedeli, či ide o chlapca, alebo dievča.

Matka chce poznať pravdu. Napísala preto na generálnu prokuratúru a dúfa, že oni jej pomôžu.

Pozrite si reportáž o odhodlanej matke, ktorá chce vedieť, koho pochovala:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy