Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Po dvoch rokoch zistili, že v hrobe leží cudzie dieťa
Zdielať na

Po dvoch rokoch zistili, že v hrobe leží cudzie dieťa

HÔRKA / Manželia Knurovskí z obce Hôrka (okres Poprad) prežívajú najťažšie chvíle v živote. Nevedia, či pred vyše dvoma rokmi pochovali svoje dieťa, alebo cudzieho potomka. Pália sviečky na hrobe, ale netušia, kto v ňom vlastne leží. Otec svoje podozrenie pred manželkou od pohrebu tajil. Bál sa, že si siahne na život.

Matka dieťaťa už posledné noci nespí len plače. Pred  niekoľkými dňami sa dozvedela, že v hrobe, kde si myslela, že pochovala svoju dcéru, môže byť cudzie telo.

"Pýtala sa ma, či nemám fotku malej. Povedal som jej, že nemám fotku dievčatka, ale chlapca. V hrobe jej dcéry leží chlapec," vysvetlil majiteľ pohrebníctva Jozef Király.

"Papierovo som mala dcéru, no v hrobe leží chlapec," dodáva matka Silvia.

Žena porodila mŕtve dieťa v nemocnici v Spišskej Novej Vsi ešte v roku 2012. "Doktor mi povedal, že som mala dcéru," hovorí Silvia.

Mŕtve dieťa previezli na súdno-lekárske pracovisko do Popradu. Tam po pozostatky prišiel majiteľ pohrebníctva, keďže zabezpečoval poslednú rozlúčku.

Dievčenské meno, mužské telo

Király si všimol, že v papieroch stojí dievčenské meno, no v truhle podľa jeho slov ležal chlapec.

"V papieroch stálo, že ide o Zuzanu Knurovskú, ale v truhle bol Knurovský," dodal majiteľ.

O svoje zistenie, ktoré doložil fotografiou, sa podelil s otcom dieťaťa. Ján sa rozhodol mlčať, keďže smrť dieťaťa ťažko nalomila psychický stav Silvie. Uvažovala dokonca o samovražde.

"Manželka bola na tabletkách. Skrývali sme pred ňou nožíky a nebezpečné veci. Takáto informáciu by ju úplne položila," vysvetlil.

Silvii trvalo dva roky, kým sa so stratou dieťaťa ako-tak vyrovnala. Teraz sa dozvedela šokujúcu správu. Rodičia sú odhodlaní zistiť, kto v hrobe ich dcéry naozaj leží.

"Chcem vedieť, kde sa stala chyba. Trvám na tom, aby sa prípd vyšetril," dodala Silvia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy