Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Pochovali dievčatko (†5), ktoré zomrelo pri náraze hasiča (†32)
Zdielať na

Pochovali dievčatko (†5), ktoré zomrelo pri náraze hasiča (†32)

BORSKÝ MIKULÁŠ / S malou Jessicou, ktorá zaplatila za jazdu hasiča Rolanda tú najväčšiu daň, sa už rodina rozlúčila. K čelnej zrážke vozidiel jej rodičov a vinníka došlo v prvé hodiny Nového roku pri Borskom Mikuláši (okres Senica). Okrem päť ročného dievčatka neprežil ani hasič.

Pohreb dievčatka

Zatiaľ čo s hasičom Rolandom sa rodina aj verejnosť rozlúčili už v utorok, 5-ročnému blonďavému dievčatku dali posledné zbohom v stredu. Na cintorín v Borskom Mikuláši prišlo okrem jej milujúcej rodiny aj množstvo ľudí. Nikto z nich neskrýval bolesť.

A aká vlastne malá Jessica bola? "Veselé dievčatko, chodilo do aj kostola. Jessica bola veľmi dobrá, obľúbená aj v škôlke a aj všade," spomínajú miestny obyvatelia, ktorí prišli na pohreb.

Matka dievčatka neprišla

Prítomní ľudia s kamennými a uslzenými tvárami sa s obľúbeným dievčatkom lúčili približne dve hodiny. Na pripravenom hrobčeku aj na mieste tragédie sa kopili plyšáky a množstvo odkazov.

Na poslednej rozlúčke s dcérou bol len jej ocino. Mama Gabriela napriek tomu, že ju z nemocnice včera pustili na cintorín nemohla prísť. Je v siedmom mesiaci tehotenstva a stratu toho najcennejšieho ťažko nesie. "Žena aj jej dieťa boli v poriadku. V nemocnici sme si ju nechali takmer týždeň a to práve z tých dôvodov, čo prežila," uviedla hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Petra Maťašovská.

Alkohol za volantom

Rozlúčka s Jessicou bola plná emócii a nevypovedaných slov, ktoré jej už nestihli povedať rodičia, starí rodičia či kamaráti v škôlke. Najsilnejšia ale bola jej rozlúčka s prítomnými smútiacimi. Slzili aj muži. Jej život vyhasol len 4 hodiny od začiatku Nového roka vinnou profesionálneho hasiča, ktorého v utorok pochovali v Šaštín - Stráže.

Definitívny záver, prečo hasič Roland vošiel do protismeru polícia nemá. Nie sú zatiaľ známe ani výsledky z krvných testov, či bol opitý. Smutné je však, to, že ani tie bolesť rodičov malého anjelika nezmiernia, pomôže im snáď len plynúci čas.

Zasahovali tri sanitky

"V stredu ráno sme mali nahlásenú dopravnú nehodu dvoch osobných motorových vozidiel, v ktorých sa nachádzajú zakliesnené osoby," uviedol veliteľ zásahu HaZZ Senica Pavel Provazník.
 
K tragédii došlo len pár hodín po polnoci. Bordová Octavia zrejme prešla do protismeru a vozidlá sa následne čelne zrazili. Na miesto okamžite dorazili 3 sanitky, ktoré zranených postupne odvážali. Jeden muž to ale neprežil.

Dievčatko neprežilo zrážku

Podľa našich informácií ide o 32-ročného kolegu zasahujúcich hasičov zo Senice. Na mieste tragédie preto z hodiny na hodinu pribúdali nielen hasiči ale aj policajti. Snažili sa ho identifikovať, keďže jeho doklady sa stratili. "Zistili sme, že jedna osoba je usmrtená a dve osoby ťažšie zranené," dodal Provazník. Viac TU.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy