Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Zastreleného policajta Petra (†34) pochovali
Zdielať na

Zastreleného policajta Petra (†34) pochovali

TRNAVA / Policajt, ktorého v nedeľu pri bežnej cestnej kontrole zastrelil vodič pod vplyvom alkoholu, povýšili in memoriam. Stalo sa tak v stredu popoludní na poslednej rozlúčke v Bolerázi neďaleko Trnavy. Na pohreb prišli aj vysokí policajní funkcionári a policajt dostal všetky pocty podľa prísneho protokolu.

Od roku 1991 do januára 2014 prišiel policajný zbor počas výkonu služby už o štyridsaťosem policajtov. Peter z trnavskej polície je ďalší v poradí.

Jeho pohreb sa uskutočnil v stredu podvečer. S mladým policajtom sa prišli rozlúčiť stovky ľudí. Posledná rozlúčka sa začala presne o 16:40.

Hneď v úvode prišiel mimoriadny rozkaz od ministra vnútra Roberta Kaliňáka, ktorým nebohého policajta povýšil im memoriam do hodnosti podporučíka. 

Príhovor ministra bol veľmi emotívny. Policajta Petra nazval výborným človekom a policajtom, ktorého by chcel mať vo svojom úrade každý policajný riaditeľ.

Zaznela aj slovenská hymna, ktorá na konci obradu nahradila smútočnú hudbu. Na rakve policajta ležala slovenská zástava. Tú odovzdala čestná hliadka rodine tragicky zosnulého strážcu zákona ako pamiatku na to, že slúžil pre Slovenskú republiku.

Pohrebu sa zúčastnili aj vysokí policajní funkcionári. Prišli obaja policajní viceprezidenti. Prezident policajného zboru prítomný nebol, pretože sa nachádza na služobnej ceste v zahraničí.

S policajtom sa prišli rozlúčiť aj šéfovia krajských policajných riaditeľstiev.

Rodina zastreleného policajta o tragédii hovoriť nechce. Jeho kolegovia prezradili o niečo viac. "Peter bol vynikajúci kolega, kamarát a priateľ, bolo mi cťou ho poznať a slúžiť s ním," povedal jeden z nich. Pozrite si reportáž:

Zbytočná smrť

Policajt Peter prišiel o život v nedeľu. Pri bežnej kontrole ho zastrelil Milan, ktorému namerali 1,38 promile alkoholu v krvi. Viac čítajte TU.

Polícia pri vyšetrovaní našla na mieste tridsaťdva nábojníc a jeden náboj. Podozrivý po prestrelke z miesta činu ušiel a približne o druhej hodine ráno sa vzdal policajnej hliadke v mieste svojho trvalého bydliska v Podunajských Biskupiciach.

Tridsaťjedenročný muž, ktorý sa venuje športovej streľbe, svoj čin nesmierne ľutuje. "Je mi to ľúto," priznal sa. Pozrite si rozhovor:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy