Oblačno
Bratislava
Soňa
28.3.2024
V Košiciach napadol muž cestujúceho v autobuse MHD
Zdielať na
Krimi

V Košiciach napadol muž cestujúceho v autobuse MHD

KOŠICE / Cestujúceho v autobuse č. 52 napadol neznámy muž. Aj keď vodič ihneď privolal políciu, útočník stihol ujsť.

Mladík napadol cestujúceho počas jazdy. Priebeh napadnutia zaznamenala bezpečnostná kamera v autobuse. Asi 30-ročný muž sa najprv cestujúcemu slovne vyhrážal. Po chvíli však začali padať údery.

Nepomohol nikto

Útočník muža okrem toho viackrát kopol. Spôsobil mu zranenia, z ktorých sa bude liečiť niekoľko dní. V autobuse sa v čase útoku nachádzalo niekoľko cestujúcich. Žiaden ale napadnutému mužovi nepomohol. Zasiahol až vodič, ktorý autobus hneď zastavil.

"Políciu zavolal náš vodič, ktorý zotrval vo vozidle až do príchodu polície," informuje hovorkyňa DPMK Michaela Karaffová. Podozrivého muža sa ale chytiť nepodarilo. Polícia preto žiada verejnosť o pomoc pri jeho stotožnení.

Prvý prípad

Ide o muža vo veku asi 30 rokov, strednej postavy, vysoký  je asi 175 cm,  má svetlé vlasy. Oblečenú mal hnedú bundu, svetlomodrý sveter s nápisom a hnedé nohavice.

"Poskytli sme kamerový záznam, prípad je v štádiu riešenia," dodáva Karaffová. "Takéto prípady sa v MHD stávajú veľmi výnimočne. Tohto roku ide o prvý takýto prípad," tvrdí riaditeľ dopravy Roman Danko.

Pozrite si reportáž redaktorky Janette Rákošovej:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy