Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Mladíci vo vlaku nožom zaútočili na cestujúceho
Zdielať na
Krimi

Mladíci vo vlaku nožom zaútočili na cestujúceho

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Štyria tínedžeri prepadli vo vlakovom kupé štyridsaťpäťročného Dušana zo Spišských Tomášoviec. Nožom ho bodli do stehna. Po incidente z vlaku ušli. Policajti z pohotovostnej motorizovanej jednotky ich však chytili.

Na Dušana sa v kupé vrhli štyria mladíci z Vítkoviec. Najkôr mu tvrdili, že si tam nechali veci, potom zaútočili.

"Keď som sa postavil strekli mi do očí slzný plyn," opísal napadnutý muž. "Hneď som dostal ranu do nosa a do temena," pokračuje.

Muž si po dávke zo spreja kryl tvár a partiu chcel z kupé vytlačiť von. Jeden z mladíkov sa však dostal za neho, v ruke mal nôž. "Cítil som štípnutie v nohe. Zuzadu ma pichal," hovorí.

Dobitý a zranený Dušan zvládol nájsť sprievodkyňu vo vlaku. Tá ho upozornila na skrvavené nohavice. Až vtedy zistil, že bol bodnutý. Podla lekárov mal obrovské šťastie, že mu netrafili tepnu.

Rýchly zásah

Štyria chlapci po tom, čo muža vo vlaku bodli, z neho vyskočili na smižianskej zastávke a dali sa na útek. V pätách im boli policajti z pohotovostnej motorizovanej jednotky.

Mladíci sa pokúšali skryť v uličkách a počkať si na kamaráta s autom, ktorý ich mal odviezť preč. Hliadka PMJ im však plány zmarila. Zadržali ich na úteku.

"Poverený príslušník železničnej polície z prečinu výtržníctva obvinil štyroch tínedžerov z okresu Spišská Nová Ves vo veku 15 až 17 rokov,"
informoval košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Čaká ich súd

Aj napadnutý muž bol prekvapený, ako rýchlo sa podarilo policajtom chytiť útočníkov. "Bolo to dobre zorganizované," povedal.

Zranený muž tiež ďakuje pohotovej sprievodkyni, ktorá sa oňho postarala a zmobilizovala záchranárov. Štvorica sa v utorok postaví pred sudcu, ktorý bude rozhodovať o ich vzatí do väzby.

Pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy