Skoro jasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Z prepadu pancierového auta obvinili expolicajtov
Zdielať na

Z prepadu pancierového auta obvinili expolicajtov

ZLATÉ MORAVCE / Polícia obvinila dvoch zamestnancov bezpečnostnej služby, ktorých zadržala v kauze prepadu pancierového auta pri Zlatých Moravciach. Ide o 58 ročného bývalého policajného funkcionára a 46 ročného expolicajta z obvodného oddelenia. Muži pri fingovanom prepade ukradli viac ako štyristotisíc eur.

Muži boli zamestnancami bezpečnostnej služby. "Sme z tohto prekvapení. Boli to spoľahliví zamestnanci," hovorí Marián Mihalovič z bezpečnostnej služby. "V prípade, ak sa preukáže ich vina, budeme pokračovať v zmysle pracovno právneho vzťahu, ktorý bude musieť byť ukončený," dodal.  

Ivan a Jozef prevážali v opancierovanom aute, ako zamestnanci bezpečnostnej služby, státisíce eur. Peniaze ich lákali zrejme natoľko, že naplánovali prepad.

V októbri sa už rozhodli pre akciu. Kolegovia postáli na vopred dohodnutom mieste. Viackrát dokonca vystrelili na auto, v ktorom viezli peniaze.

Následne mali časť peňazí preložiť do iného vozidla a zinscenovať stopy tak, aby to vyzeralo, ako skutočné lúpežné prepadnutie.

Takmer dokonalý plán

Celý plán na prvý pohľad pôsobil dokonale. Muži, tvrdili, že ich na odľahlé miesto odklonili lupiči. Dokonca, stlačili aj takzvané panik tlačidlo, akoby išlo o skutočný prepad.  

Všetky postupy, ktoré mali byť dodržané, boli dodržané. Postupovali, v zmysle smernice tak, ako mali.

Obaja sbskári sú bývalí policajti, a vedeli zrejme dosť o tom, ako môže prebiehať vyšetrovanie. Kriminalistom, však cez rozum neprešli.

Jozefa, ktorý bol pred rokmi zástupca riaditeľa okresnej kriminálky a Ivana, dlhoročného policajta z obvodného oddelenia, vo štvrtok zadržali.

Stá tisíce eur

Tretieho muža, ktorý tiež pracoval v minulosti na polícii, po zadržaní prepustili. V prípade dvoch obvinených kamarátov má prokuratúra už v rukách návrh na ich vzatie do väzby.  

To, či sa našli ukradnuté peniaze, jasné nie je. V Zlatých Moravciach sa povráva, že ich mali mať ukryté v garáži. Škoda spôsobená spoločnosti je vyčíslená na 480 tisíc eur. 

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy