Skoro jasno
10°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
V kauze prepadu pancierového auta zadržali troch expolicajtov
Zdielať na

V kauze prepadu pancierového auta zadržali troch expolicajtov

ZLATÉ MORAVCE / Vyšetrovatelia, zadržali troch mužov, ktorí sú podozriví z októbrového prepadnutia pancierového auta plného peňazí. S putami na rukách skončili dvaja bývalí policajti a exzamestnanec firmy. Lupiči si mali prilepšiť o štyristotisíc eur.

Policajti v Zlatých Moravciach vo štvrtok ráno o šiestej zadržali troch mužov. Ide o dvoch bývalých policajtov a muža, ktorý kedysi pre prepadnutú SBS-ku pracoval. "Tri autá tu stáli," hovorí svedok.

Podľa našich informácií, jeden zo zadržaných bol pred rokmi v Nitre policajným funkcionárom. Mal byť zástupcom riaditeľa okresnej kriminálky. Druhý - štyridsaťšesťročný - muž pracoval dlhé roky na obvodnom oddelení v Zlatých Moravciach.

"Boli sme informovaní ako poškodená strana, že boli zadržané podozrivé osoby. S tým, že dve osoby sú naši zamestnanci," informoval zástupca bezpečnostnej služby Marián Mihalovič.

Fingovaný prepad?

Práve títo dvaja muži mali byť prepadnutí pri prevoze peňazí. Tvrdili, že ich lupiči pomocou cestárskych značiek odklonili na poľnú cestu. Viacerými výstrelmi ich mali prinútiť z auta vystúpiť.  

Pozrite si reportáž:


Zamestnancov mali lupiči odzbrojiť a zobrať im aj mobilné telefóny. Pri prepade zmizlo až štyristotisíc eur.

Keďže, oboch zamestnancov vo štvrtok vyšetrovatelia z Národnej kriminálnej agentúry zadržali, vyzerá to tak, že prepad pancierového auta nafingovali. Spolu s bývalým kolegom.

Z polície odišiel

V súvislosti s prípadom prepadu pancierového vozidla z októbra minulého roka vykonali policajti zaisťovacie úkony až v troch okresoch. V Imeli (okres Komárno), dedinke pri Hurbanove, prehľadali dva domy, ktoré patria rodine bývalého policajta. 

Štyridsaťpäťročný Tomáš G. bol do roku 2010 policajtom v Nových Zámkoch. Po určitých nezhodách na pracovisku, ktoré údajne spôsoboval svojim laxným prístupom, zo zboru odišiel. Aj keď nie úplne dobrovoľne, ale na vlastnú žiadosť.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy