Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pri prepade pancierového auta sa strieľalo, zmizlo 400 tisíc eur
Zdielať na

Pri prepade pancierového auta sa strieľalo, zmizlo 400 tisíc eur

ZLATÉ MORAVCE / Z piatka na sobotu prepadli zlodeji v katastri mesta Zlaté Moravce pancierové auto. Lupiči ušli s korisťou približne štyristo tisíc eur. Informáciu priniesol ako prvý denník Nový Čas.

Podľa portálu cas.sk sa lúpež odohrala okolo polnoci z piatka na sobotu. Pri lúpeži sa aj strieľalo. "V tejto chvíli môžeme potvrdiť, že ku skutku došlo, ale nakoľko prebieha vyšetrovanie nebudeme k prípadu poskytovať ďalšie informácie," uviedla hovorkyňa nitrianskej krajskej polície Božena Bruchterová. 

Padlo niekoľko výstrelov

Opancierované auto, sa podarilo zlodejom dostať z hlavnej cesty údajne pomocou cestárskych značiek. Odklonili ho na miesto, ktoré domáci volajú betónka.

Zlodeji zobrali približne štyristo tisíc eur a ušli. Pri lúpeži nebol nikto zranený. Podľa nepotvrdených informácií, páchatelia, mali mať zajedným z kríkov svoje auto, malo ísť o Škodu Fábia.

Zamestnanca bezpečnostnej služby, ktorý auto riadil vraj vytiahli von a hodili do priekopy. "Počul som, že prepadli pancierové auto na betónkach. Aj sa tam strieľalo," povedal jeden z obyvateľov blízkej obce.

Podľa našich informácií mali byť lúpežníci štyria a všetko sa odohralo neďaleko hlavnej cesty. V noci tade prechádza veľmi málo áut. SBS-károv muži prinútili otvoriť opancierované auto, zobrali im zbrane aj mobily.

2013: prepad v Bratislave

V decembri 2013 sa podobný prípad odohral aj v Bratislave. Zamestnanci bezpečnostnej služby prišli vyzdvihnúť peniaze do nákupného centra v Devínskej Novej Vsi. Počas toho, ako boli vo vnútri v budove, im niekto ukradol auto na prevoz peňazí.

Firma, ktorá zabezpečuje prevoz peňazí, má zmluvu aj s nákupným centrom. Podľa našich informácií to nebola posádka z Bratislavy, ale až z Nitry. "V čase okolo 22.45 odcudzili dosiaľ neznámym spôsobom riadne uzamknuté vozidlo, ktoré slúžilo na prepravu a zvoz hotovosti, cenín a pošty," potvrdil hovorca Krajského riaditeľstva policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

VIAC ČÍTAJTE TU: Zlodeji odvliekli a vykradli pancierové auto plné peňazí!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy