Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Prepad banky v Bratislave. Ozbrojený lupič s hotovosťou utiekol
Zdielať na

Prepad banky v Bratislave. Ozbrojený lupič s hotovosťou utiekol

BRATISLAVA / Do banky v bratislavskom Ružinove vtrhol pred pár hodinami muž, ktorý na pracovníkov vytiahol zbraň a žiadal od nich peniaze. S lupom utiekol.

Zamaskovaý muž so zbraňou v ruke vošiel do pobočky banky v čase, keď sa v jej okolí nachádzal veľký počet ľudí. Zdržal sa len chvíľu. Z banky utiekol.

"Prepad pobočky sa uskutočnil o pol štvrtej popoludní. V tom čase sa na pobočke nachádzali tri pracovníčky. Nebol tam žiaden klient. Nikomu sa našťastie nič nestalo," ozrejmuje hovorkyňa banky Ľubica Chmelová.

Lúpežník hovoril lámavou angličtinou. Žiadal peniaze. Pracovníčky mu vydali hotovosť. Keď dostal peniaze, utiekol.

Farbivo na znehodnotenie bankoviek

Po maskovanom mužovi pátrali i psovodi. Doteraz ho síce nenašli, no pracovníčky mu vložili do tašky aj bankovky s farbiacim balíčkom.

Lupič mal okolo tridsať rokov, bol štíhly a vysoky približne 185 centimetrov. Tvár maskoval okuliarmi. Na hlave mal šiltovku a mikinu s kapucňou tmavomodrej farby.

"Páchateľ mal rifle, so sebou tmavý ruksak. Bol ozbrojený. Lupič môže byť zafarbený od farbiva, ktoré znehodnocuje bankovky," uviedla Tatiana Kurucová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

Ak ste sa v inkriminovanom čase pohybovali na Seberíniho ulici v Bratislave či na ulici Svätého Vincenta v Ružinove a videli ste podozrivého, kontaktujte políciu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy