Jasno
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
ROK PO. Na cyklotrase našli mŕtvu ženu. Nikto nevie, o koho ide
Zdielať na

ROK PO. Na cyklotrase našli mŕtvu ženu. Nikto nevie, o koho ide

BRATISLAVA / Zadusenú ženu v strednom veku našli psíčkari na cyklotrase v Bratislave. Mŕtvola s utiahnutým igelitovým vreckom na hlave a zviazanými rukami ležala v jednom z bufetov neďaleko Prístavného mosta. Od hrôzostrašného nálezu uplynul už rok. Upozorňujeme, že obsah nie je vhodný pre maloletých čitateľov.

Nehybné telo našiel náhodne okoloidúci, ktorý sa prechádzal po petržalskej hrádzi. Žena ležala na lavičke jedného z bufetov na cyklotrase za Ekonomickou univerzitou. Asi 40-45 ročná pani zomrela 4.januára 2014 nadránom. Už prvotné indície naznačovali, že žene niekto na druhý svet dopomohol.  

Špagát na balíky

Nebohá mala na hlave natiahnuté dve igelitové vrecká, aké sa v domácnosti používajú na odpad. Tie mala okolo krku stiahnuté opaskom. Ruky mala zviazané za chrbtom špagátom na balíky.

"Ako príčina smrti bola určená smrť zadusením, prípad je kvalifikovaný ako zabitie," informuje hovorkyňa policajného zboru Tatiana Kurucová. Okrem toho, že bola žena zadusená, na jej tele neboli žiadne iné viditeľné rany alebo  znaky, že by bezprostredne pred svojou smrťou zápasila o svoj život.

Nebola bezdomovkyňa

Polícia ani po roku nepozná ani len identitu mŕtvej. "Totožnosť mŕtvej ženy doposiaľ nie je známa," dodáva Kurucová. Neznáma mŕtva bola slušne oblečená, mala upravené vlasy do vrkoča. Rozhodne nebola bezdomovkyňou a možno ju na fotografiách niekto s odstupom času predsa len spozná. 

Na stolíku sa našla jej  kabelka, no chýbala v nej peňaženka a doklady. Nebohú možno po smrti ešte niekto aj okradol. "Vo vyšetrovaní naďalej pokračujeme, OR PZ BA5 vykonáva ďalšie potrebné procesné úkony," tvrdí Kurucová.

Vzhľadom na to, že  polícia po roku stále nepozná ani len totožnosť mŕtvej, objasnenie prípadu je málo pravdepodobné.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy