Jasno
10°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Na cyklotrase pri Dunajskej Strede našli dobodaného muža (†67)
Zdielať na

Na cyklotrase pri Dunajskej Strede našli dobodaného muža (†67)

DUNAJSKÁ STREDA/MALÉ DVORNÍKY / Kriminalisti z Dunajskej Stredy od sobotného večera pátrajú po vrahovi šesťdesiatsedemročného muža z Malých Dvorníkov. Toho niekto v kukuričnom poli, v tesnej blízkosti cyklochodníka brutálne na smrť dobodal.

Telo mŕtveho muža našli v kukuričnom poli v sobotu na cyklotrase vedúcej z Dunajskej Stredy do Malých Dvorníkov.

Našla ho cyklistka

Pár metrov od frekventovaného chodníka si nehybné telo o tretej popoludní všimla okoloidúca cyklistka. Okamžite volala záchranárov, tí však už zakrvavenému mužovi nemali ako pomôcť.

"Utrpel bodnorezné poranenia v oblasti hrudníka a chrbta. Lekár záchrannej zdravotnej služby, konštatoval úmrtie u muža, nakoľko utrpel poranenia nezlučiteľné so životom," uviedol hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Andrej Hirjak.

Policajti mŕtveho muža identifikovali ako šesťdesiatsedemročného Ladislava z blízkej obce Malé Dvorníky. Ladislav mal síce v dedine trvalý pobyt, ale prihlásený bol len na obecný úrad. "V danom prípade sa jednalo o násilnú smrť, bola nariadená súdna pitva, ktorá určí bezprostrednú príčinu smrti a čo sa vlastne stalo," hovorí súdny lekár Tibor Bokor.

Sedem bodných rán

Ladislava podľa našich informácii niekto usmrtil siedmimi bodnými ranami.

Muža potom vrah, alebo vrahovia údajne ešte dobili aj ďalším ostrým predmetom. V piatok popoludní vraj Ladislava ešte videli v blízkosti obce. 

Smrť tak zrejme nastala v noci z piatka na sobotu, v priebehu dňa totiž zhruba kilometrový chodník, ktorý spája Malé Dvorníky s okresným mestom, využíva množstvo cyklistov i korčuliarov. "Polícia začala trestné stíhanie pre vraždu a v súčasnosti prebiehajú procesné úkony," uviedla hovorkyňa krajskej polície v Trnave Martina Kredatusová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy