Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Vladimír priletel domov ukázať dcéru, dobodali ho
Zdielať na

Vladimír priletel domov ukázať dcéru, dobodali ho

BRATISLAVA / Letel tisíce kilometrov, aby rodičom ukázal malú dcérku. Namiesto toho zomrel brutálnou smrťou. Bývalý policajt Vladimír skončil s bodnými ranami v bruchu, keď s kamarátmi oslavoval návrat z Austrálie. Tento bývalý kukláč bol pritom na nebezpečné situácie zvyknutý. V minulosti dokonca chránil vysokopostavených mužov štátu.

Ocka pozná len z fotografie

Na Vianoce to budú presne 4 roky, čo Katarína prišla o životného druha a jej malá dcérka o otca. Keď s ňou prišli na Slovensko z Austrálie, Simonka mala len pár mesiacov. Ocka tak pozná už len z fotografie.

"Chodí do škôlky, vidí, že ocinko príde pre detičky, ona to nezažíva. Dookola tie isté otázky," smúti Katarína. Vladimír pracoval ako kukláč a člen ochranky ústavných činiteľov. Dozeral aj na bezpečnosť špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika, ktorý sa chodí prizerať na každé pojednávanie.

Všetko bolo krvavé

Po rokoch v polícii sa rozhodol, že skúsi šťastie u protinožcov. Zrejme sa odtiaľ nemal vracať. 2 dni na Slovenku stačili na to, aby zomrel brutálnou smrťou. Kamaráti ho našli v bezvedomí na toalete v bare, kde oslavovali jeho návrat.

"Bol dopichaný nožom, všetko bolo krvavé, začali sme ho oživovať, nemal ani pulz, nič," opisuje Vladimírov kamarát. Podľa prokuratúry ho zavraždil Bratislavčan Matej, ktorý v tom čase tiež popíjal v bare s partiou a podľa svedkov si večer spestroval kokaínom. 

Vražda kvôli drogám?

Matej bol na úteku 11 mesiacov. Napriek tomu ho stíhajú na slobode. Svoju vinu jednoznačne popiera. Na pojednávaní sa k ničomu nevyjadroval, výpovede svedkov ani videozáznam z baru nekomentoval. Bolo však na ňom vidieť nervozitu. Polícia už od začiatku pracovala s verziou, že exkukáča zavraždil, pretože ho na toalete prichytil s drogami a dostal sa s ním preto do potýčky.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK

Meredith Farmer/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy