Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Majiteľka bytu zadržiavala veci nájomníkov, zhabala ju polícia
Zdielať na

Majiteľka bytu zadržiavala veci nájomníkov, zhabala ju polícia

BRATISLAVA / Majiteľke bytu, ktorá vymenila zámky a svojich podnájomníkov nechala na ulici iba v tom, čo mali na sebe, sa darilo unikať dlho. Celé 3 mesiace im nezdvíhala telefón, neodpisovala na správy a listy od polície sa týždne vracali späť ako neprevzaté. Zlom nastal až tento týždeň. V spolupráci s políciou ju rodina pod falošnou zámienkou vylákala na stretnutie.

Majiteľka bytu komunikovala iba s jediným človekom, s realitným maklérom. Rodina  si pod falošným menom dohodla obhliadku bytu. Tenotkárt už v sprievode polície. "Mala hrôzostrašný výraz," hovorí dcéra nájomníčky Martina Losonczy. 

Chýbali veci

Odovzdávanie vecí sprevádzal krik aj hrubé nadávky. Majiteľka ich dovnútra nepustila. "Strašne veľa vecí tam chýba," tvrdí nájomníčka bytu.

Viacero susedov nám potvrdilo, že majiteľka vynášala veci vo vreciach. A to nie len týchto nájomníkov, ale aj tých pred nimi.

Sťahovanie chladničky zo zoznamu pána Daniela má údajne jedna zo susediek odfotené v mobile a nedávno mala majiteľka bytu priamo na chodníku pred panelákom núkať takmer nový koberec, ktorý mohol patriť posledným nájomníkom. "Chýbajú noteboky, tablety. Neviem, kde mám razítko, mala som tam aj kožené bundy," dodala nájomníčka.

Splácanie dlhov?

"Šesťdesiatsedemročná Marta K. bola hliadkou policajného zboru predvedená na políciu," uviedol hovorca bratislavských krajských policajtov Michal Szeiff.

Niektorí špekulujú, že vymieňanie zámkov a predávanie cudzích vecí jej pomáha vyhrabať sa z dlhov. V suteréne paneláka visí oznam o vysokom nedoplatku a podľa našich informácií čelí viacerým exekúciám.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy