Polojasno
20°
Bratislava
Eva (70) naletela podvodníčke, musí splácať pôžičku
Zdielať na

Eva (70) naletela podvodníčke, musí splácať pôžičku

BANSKÁ BYSTRICA / Dôchodkyňu z Banskej Bystrice požiadala zástupkyňa nebankovej spoločnosti, aby si na svoje meno vzala pôžičku, platiť si ju vraj bude sama. Podvodníčka znova zopakovala príbeh o chorom synovi v zahraničí.

Táto žena nie je jediná. Zástupkyňa nebankovky oklamala aj ďalšiu dôchodkyňu. Obe ženy uverili príbehu o chorom synovi. V dobrej viere a snahe pomôcť súhlasili a tisíceurové pôžičky na svoje mená podpísali.

Sľuby ostali sľubmi

Nepríjemné prekvapenie prišlo po pár mesiacoch. "Dvakrát prišla a dala a potom prišiel muž dvakrát po päťdesiat eur mi dal a potom nič," hovorí oklamaná Eva.

Sedemdesiatročná žena peniaze z pôžičky nikdy nevidela. Nebankovka od údajného podvodu dáva ruky preč, podľa riaditeľa pobočky totiž prebratie peňazí podpísali dôchodkyne v zmluve.

Všetko mala premyslené

Údajná podvodníčka mala všetko zrejme dopredu dobre premyslené, je na ňu totiž krátky aj zákon. Dôverčivé ženy totiž pôžičky podpísali dobrovoľne a bez nátlaku. Z Evy sa tak stala neplatička a suma narástla na sankciách a úrokoch na takmer dvojnásobok.

Eva je ťažko zdravotne postihnutá, aj ona bude musieť zo svojho dôchodku 260 eur splácať nebankovke po dvadsať eur mesačne. "Veď to sa ani nedožijem. Moje deti to budú platiť za mňa," hovorí Eva. "Oklamala ma. To jej prajem, aby prežila to, čo urobila mne," hovorí Eva.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy