Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Šmejdi opäť úradovali, nepustili ani políciu!
Zdielať na

Šmejdi opäť úradovali, nepustili ani políciu!

MOLDAVA NAD BODVOU / Ľudí pripravili o tisíce eur. Zameriavajú sa na jednoduchých, zväčša starších ľudí, ktorí im naletia. Šmejdi operujú najmä na východe Slovenska. Napriek varovaniam v médiách sa stále nájdu obete, ktoré im uveria. Nedávno sme natrafili na mimoriadne agresívnych "predajcov". Nezastavili sa ani po reportáži TV JOJ, v ktorej sme uverejnili ich tváre.

Agresívni predajcovia

"V Čechách im hovoria Šmejdi. My tu v Snine im hovoríme už tchory, lebo zosmradili tento národ," hovorí obyvateľ Sniny. "Povedali, že nás budú penalizovať, keď im nezaplatíme," hovorí podvedená dôchodkyňa.

I keď sa pri predaji harabúrd dôchodcom milo usmievajú, toto sú ich skutočné povahy. V stredu sa opäť vynorili v Moldave nad Bodvou. "A neželám si, aby ste ma obťažovali. Ja ešte raz vám skúsim povedať, neobťažujte ma," hovorí jeden z predajcov.

Šmejdom akcia tentokrát nevyšla. Nielenže ju museli predčasne ukončiť, ale zo všetkých síl sa bránili, aby sa dovnútra nikto cudzí nedostal. Dokonca nevyhoveli ani policajtom.

Tajní inšpektori SOI

Chodbu, ktorá viedla do miestnosti s dôchodcami, bránili vlastnými telami. "Nech sa páči, môžete ma zraziť dole," uviedla jedna zo žien, ktorá strážila priestory. Čoho sa títo ľudia báli, keď nikoho nechceli pustiť do miestnosti, kde mali svoje výrobky?

V tom čase sedeli vo vnútri aj inšpektori v utajení. Podľa nich sa akcia premenila na nevinnú prezentáciu vo chvíli, keď sa tam objavila kamera a policajti. "Boli sme ako bežní zákazníci. Sme figurovali počas celej tej akcie. Do času vlastne zahájenia kontroly," uviedol inšpektor Slovenskej obchodnej inšpekcie (SOI).

Téme sa venuje  reportér Jozef Kačmáry. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy