Oblačno
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Anna bojuje proti šmejdom na súde. Platí vajičkami a jablkami
Zdielať na

Anna bojuje proti šmejdom na súde. Platí vajičkami a jablkami

KOŠICE / Sú naozaj šmejdi takí nedotknuteľní a môžu si so starými ľuďmi robiť, čo sa im zachce? Dôchodkyňa z východného Slovenska sa s nimi sama pustila do boja a už ich dala aj na súd. Na advokáta nemá peniaze, vraj by ho vedela zaplatiť akurát jablkami či vajíčkami. A predstavte sa, že milovník ovocia a omelety sa našiel.

Bez advokáta šancu nemala

Troch šmejdov spoznala pani Anna z reportáže TV JOJ. "Mali byť z Vranova, z Levoče a z Bratislavy," vymenováva Anna. Príbeh dôchodkyne, ktorú šmejdi prinútili nakúpiť lacné haraburdy zaujal nielen obyčajných ľudí, ale aj skúsených právnikov.

Pred súdom sa totiž musela obhajovať sama. No bez skúseného advokáta, veľkú šancu na úspech nemala. Po prvom pojednávaní priznala, prečo ju nezastupoval advokát. Tak ako väčšina dôchodcov ho nemala z čoho zaplatiť. "Čo máme jesť kamene," hovorí.

Zaplatila jej vajíčkami

Pred ďalším pojednávaním ju ale navštívila mladá dáma. Doktorka práv, ktorá sa ju rozhodla obhajovať. No a narozdiel od šmejdov, naozaj zadarmo. "Myslím si, že každý z mojich kolegov by rád pomohol ľuďom, ktorí si nevedia pomôcť sami. Tak preto som sa rozhodla tento prípad prevziať," tvrdí advokátka pani Anny JUDr. Adriana Kmecová.

Pred nedávnom ponúkala pani Anna advokátovi svoju domácu úrodu a svoje slovo aj dodržala. Za právnické úkony, domáce vajíčka. "Nezjeme my, ale dáme ľuďom, ktorí nám pomôžu," hovorí Anna. Nová advokátka pani Anny vyzýva prípadných svedkov, ktorí sa v tohto incidentu ešte v roku 2011 zúčastnili, aby prišli na súd svedčiť a dotiahli to do úspešného konca.

Téme sa venuje  reportér Jozef Kačmáry. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy