Skoro jasno
18°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Zlodejka si prilepšila o 650 eur, vydávala sa za pracovníčku poisťovne
Zdielať na

Zlodejka si prilepšila o 650 eur, vydávala sa za pracovníčku poisťovne

VYŠKOVCE NAD IPĽOM / 80-ročnú babičku pripravila neznáma zlodejka o úspory za pár minút. Stalo sa to vo Vyškovciach nad Ipľom (okr. Levice). Starenka pustila neznámu ženu do domu, lebo sa predstavila, ako pracovníčka zdravotnej poisťovne, ktorá jej nesie peniaze na lieky. Nešťastná dôchodkyňa nielenže žiadne peniaze nedostala, ale zlodejka utiekla z jej peniazmi.

300 eur

Šikovná zlodejka využila príležitosť. 80-ročná starenka išla domov od lekára, tak sa vybrala pokojne za ňou. "Urobila som dva alebo tri kroky a hneď bola za mnou," opisuje okradnutá Mária.

Žena hovorila po maďarsky. Okradnutej tvrdila, že je zo zdravotnej poisťovne a priniesla príspevok na lieky. "Povedala mi, že mi dá 300 eur," dodáva Mária.

Chcela len vydať

Nič netušiaca dôchodkyňa pozvala ženu k sebe domov. Nasledoval klasický scenár. Podvodníčka vytiahla 500-eurovú bankovku a od Márie chcela výdavok. Stará žena v dobrej viere priniesla z vedľajšej izby svoje úspory a tiež vkladnú knižku. "Už ľutujem, že som ju pustila domov," smutne konštatuje dôchodkyňa.

Zlodejka sa teda vôbec neostýchala. Ako náhle Mária držala peniaze v ruke, surovo jej ich vytrhla. "Zobrala mi ich priamo z ruky. Doslova vytrhla," dodáva.

Prilepšila si o 650 eur

Žena si svojim činom prilepšila o 650 eur a vkladnú knižku. "Kričala som, ako som vedela. Ukradla mi predsa peniaze," hovorí Mária.

Na ulici však ženu už čakalo biele auto, do ktorého okamžite nasadla. Starenka už nemohla nič robiť, len sa prizerať, ako jej úspory miznú v diaľke. Peniaze, o ktoré prišla, mala odložené na zbúranie kôlne. "Už na to peniaze nemám, neviem, čo bude," smutne konštatuje.

Nechala sa oklamať

Dôchodkyni stále nejde do hlavy, ako sa mohla dať tak ľahko oklamať. Vždy bola predsa opatrná. Príspevok na lieky sa jej však pre nízky dôchodok zdal lákavý.

"Vedela som, ale... Teraz si budem dávať pozor a nikoho nepustím," uzatvára.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy