Jasno
23°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Učiteľka obvinená z obťažovania chlapca (12) opäť neprišla na súd
Zdielať na

Učiteľka obvinená z obťažovania chlapca (12) opäť neprišla na súd

HUMENNÉ / Učiteľka z východu, ktorú polícia obvinila z intímneho vzťahu s dvanásťročným žiakom, opäť neprišla na súd. Doteraz sa nedostavila ani na jedno pojednávanie. Jej advokát ale hovorí, že o žiadne obštrukcie

Advokát učiteľky hovorí, že o žiadne obštrukcie nejde a dvojnásobná matka chce mať celú kauzu čo najskôr za sebou.

Sexuálne zneužívanie a ohrozovanie mravnej výchovy mládeže. Zákon v týchto prípadoch hovorí až o dvanásťročnom treste odňatia slobody. Napriek tomu, že od vypuknutia údajného sexuálneho škandálu uplynul už viac ako rok, učiteľka sa zatiaľ pred senát nepostavila.

Zblížila sa so žiakom

V čase, keď žena učila na základnej škole v okrese Humenné, sa mala podľa obžaloby intímne zblížiť s dvanásťročným žiakom. O pár mesiacov neskôr porodila. "Niekedy v máji sa jej narodilo dieťa a tie termíny boli tak, že dva týždne pred pôrodom, dva týždne po pôrode, je to pre ňu aj pre deti stresujúce," hovorí advokát obžalovanej učiteľky Ján Vrba.

"Prišla k nám, pekne sa usmievala. Taká milá usmievavá je. Nikdy by som to na ňu nepovedala. Ani teraz nechcem veriť," povedala v novembri 2013 príbuzná chlapca.

Vylúčenie verejnosti

Okolnosti údajnej kauzy však zostanú až do vynesenia rozsudku pred svetom ukryté. "Vzhľadom na okolnosti tohto prípadu, ktoré považujem za zvlášť citlivé. Je na mieste, aby súd rozhodol o vylúčení verejnosti," hovorí okresný prokurátor.

Podľa učiteľkinho obhajcu mala žena na deň pojednávania už dávnejšie dohodnuté lekárske ošetrenie dieťaťa. "Hlavné pojednávanie bolo odročené na 22. január 2015," uviedol hovorca krajského súdu v Prešove Michal Drimák.

"Je to aj v jej záujme, aby sa celá kauza skončila. V tomto štádiu určite nemá záujem, aby sa vyjadrovala,"
dodal advokát obžalovanej.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy