Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Učiteľku obvinenú zo zneužitia žiaka k priznaniu prinútili, tvrdia rodičia
Zdielať na

Učiteľku obvinenú zo zneužitia žiaka k priznaniu prinútili, tvrdia rodičia

HUMENNÉ / Prvé pojednávanie s učiteľkou obvinenou zo zneužívania žiaka bolo naplánované ešte pred mesiacom. Pre blížiaci sa termín pôrodu bolo nakoniec zrušené. Kauza mala na humenskom súde pokračovať v utorok, no pojednávanie opäť odročili.

Súd opäť nebol

"Vzhľadom na to, že obžalovaná v týchto dňoch porodila dieťa, odročil Okresný súd Humenné hlavné pojednávanie na 17. júna," informoval hovorca Krajského súdu v Prešove Michal Drimák.

Rodičia učiteľky však tvrdia, že ich dcéra sa ku všetkému síce priznala pod nátlakom. "Podpíšte a možno dostanete iba nejaký symbolický trest" – takto vraj mali učiteľku nútiť k priznaniu.

"Povedali: Tu to podpíšte. Hovorili za ňu.Povedali jej, že dostane len podmienku a možno symbolický trest," hovorí otec obvinenej učiteľky.

Navyše sa výsluch mal odohrať v čase, keď bola na svojho synčeka sama. Príbuzní boli odcestovaní a nemal by sa oň kto postarať. "Ak by to nepodpísala, nechali by si ju vo vyšetrovacej väzbe," pokračuje.

Chlapca ľutovala

"Vec je už na súde a preto sa polícia k prípadu vyjadrovať nebude," povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Migaľová.

Učiteľka sa tomuto žiakovi síce mala venovať viac ako iným deťom, no vraj iba preto, lebo bol šikovný. Údajne doma nemal takú oporu, akú by si zaslúžil. Priznala to aj chlapcova babka.

"Išli na zmrzlinu či na bicykel. Vždy sa s nami pekne porozprávala. Bola milá a usmievavá," hovorí babka maloletého chlapca. "Chlapca len ľutovala, lebo sa mu nikto nevenoval," povedala matka obžalovanej.

Obvinenie potom ako blesk z jasného neba a matke dvoch detí hrozí až 12 ročné väzenie, a to za sexuálne zneužívanie a ohrozovanie mravnej výchovy mládeže. "Zničili nám celú rodinu,"dodáva.

"Dcéra v živote nevidela policajtov, nerozprávala sa s nimi. Keď takého človeka zoberú na policajnú stanicu, povedia mu, že ho zavrú. Podpísala by aj vlastnú smrť, len aby ju pustili," zakončil otec obvinenej. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy