Zatiahnuté
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Sex so žiakom? Učiteľke z východu hrozí 12 rokov!
Zdielať na

Sex so žiakom? Učiteľke z východu hrozí 12 rokov!

VÝCHODNÉ SLOVENSKO / Polícia uzavrela prípad učiteľky, ktorá údajne sexuálne zneužívala svojho 12-ročného žiaka. Na prokuratúru putoval návrh na podanie obžaloby. Susedia však majú jasno v tom, kto hovorí pravdu. Hovoria, že škandál učiteľku morálne zničil a sú presvedčení, že chlapec klamal.

Hrozí jej 12 rokov

Učiteľka čelí obvineniu zo zločinu sexuálneho zneužívania a z prečinu ohrozovania mravnej výchovy mládeže. Hrozí jej zvýšená trestná sadzba, a to väzenie až na 12 rokov. Polícia ju stíha na slobode.

Po meste kolujú fámy, že učiteľka sa bez stopy vytratila. Susedia ich však popreli. "Sme ju videli v sobotu aj s manželom, išli na prechádzku," hovorí jeden zo susedov. Hovorili, že policajtov na ulici vídavali často. Tí už v prípade urobili záver. Vyšetrovanie ukončili návrhom na podanie obžaloby. "Spis spolu s týmto návrhom bol predložený Okresnej prokuratúre v Humennom," uviedla hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Migaľová.

Kedy prokurátor vo veci rozhodne sa jednoznačne povedať nedá. Zákonná lehota nato totiž neexistuje. Keď spis príjme, buď podá obžalobu alebo začne konanie vo veci dohody o vine a treste. Nastať ale môže aj úplne iný scenár. "Môže vec vrátiť na doplnenie vyšetrovania v prípade, že zistí nezákonné konanie alebo pochybnosti," uviedol hovorca Krajskej prokuratúry v Prešove Marián Spišák.

Susedia: chlapec si to vymyslel

Spis by tak skončil opäť v rukách polície. Susedia však majú jasno v tom, kto hovorí pravdu. "Ten chlapec si to vymyslel, pretože on nemal dobrú povesť aj v rodine nebol dobre vychovaný," hovoria susedia.

Na druhej strane ale stojí údajne zneužívaný 12-ročný žiak. Ten je teraz medzi rovesníkmi navyše údajne považovaný za hrdinu. Podľa uznávanej sexuologičky to, čo sa stalo, jeho sexuálny život výrazne neovplyvní. "Ja si myslím, že nejaký výrazne negatívne vplyv. Takmer som si istá, že nebude. Samozrejme, že je obdivovaným hrdinom, pretože môže poskytnúť dobré rady," myslí si sexuologička Danica Caisová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy