Jasno
11°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Polícia zadržala vysokopostaveného člena zločineckej bandy Borbélyho
Zdielať na

Polícia zadržala vysokopostaveného člena zločineckej bandy Borbélyho

Zdroj: noviny.sk

BRATISLAVA / Polícia zadržala Františka Borbélyho, podnikateľa z takzvaných policajných mafiánskych zoznamov. Informoval o tom portále sme.sk, ktorému to potvrdil policajný prezident Tibor Gašpar.

Podľa informácií sme.sk má ísť o drogovú činnosť. Zadržanie denníku potvrdil policajný prezident Tibor Gašpar. Viac však povedať nechcel, informovať o zadržaní chce až vo štvrtok. Borbély je momentálne v cele predbežného zadržania.

Sme píše, že František B. je považovaný za jedného z posledných šéfov zo starej gardy podsvetia a patril do skupiny sýkorovcov. Obvinili ho už aj z výpalníctva, prípad je stále na súde.

Vypracované kontakty

O Borbélyho prípadnej trestnej činnosti už v minulosti nechceli vôbec nič vypovedať na polícii jemu blízki ľudia. Tých polícia podozrievala z podobných aktivít.

V prostredí, ktoré polícia označuje za bratislavské podsvetie, sa povrávalo, že Borbély mal vypracované kontakty aj v samotnej polícii. Dokonca sa údajne cez takéto kontakty dokázal dostať k citlivým informáciám. Napríklad o krycích menách policajtov pracujúcich v utajení na odhaľovaní zločinov mafiánskych skupín.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy