Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Peter zabil svojich kamarátov (†20,†21), je na slobode
Zdielať na

Peter zabil svojich kamarátov (†20,†21), je na slobode

RUSKÁ KAJŇA / Na Krajskom súde v Prešove sa po smrteľnom prípade akoby zľahla zem. Tvrdia to rodičia chlapcov, ktorí zomreli pri tragickej nehode v obci Ruská Kajňa. Úrady z usmrtenia obžalovali šoféra a najlepšieho kamaráta nebohých. Podľa slov jeho babky, to však mladík nesie tak ťažko, že do rodnej obce nemôže ani len vkročiť.

Meninová oslava mala tragický koniec, keď sa partia zabávajúcich sa mladých išla nadránom previezť autom. Na dvadsaťjedenročného Matúša a dvadsaťročného Ľuboša počkala smrť. Prežil iba vodič.

Odvolal sa

Peter bol rok vo vyšetrovacej väzbe. Humenský súd mu vymeral 7 rokov a tri mesiace natvrdo a tiež doživotný zákaz šoférovať. "Cítim sa byť vinný za to, čo sa stalo a chcem niesť zodpovednosť," povedal pred rokom.

Voči rozhodnutiu prvostupňového súdu sa odvolal a odvtedy je už viac ako rok na slobode. "Z Okresného súdu Humenné bol spis predložený Krajskému súdu v Prešove koncom novembra minulého roka. Po jeho naštudovaní bude vytýčený termín verejného zasadnutia," tvrdí hovorca krajského súdu Michal Drimák.

Termín zákon nestanovuje

Lehotu, do kedy musí byť termín vytýčený, ale zákon nestanovuje. "Krajský súd sa za rok nemohol vyjadriť. Absolútne to tam stojí, ako keby sa to zľahlo a ostalo to prachom zabudnuté," tvrdia rodičia.

Rodičia nebohých Ľuboša a Matúša budú za svojimi chlapcami smútiť stále. Na cintorín chodia dennodenne. Chcú však, aby aspoň úrady túto tragédiu definitívne uzavreli.

Do dediny po smrť

"On nám neukradol kabelku alebo mobil, on nám zabil synov," tvrdia rodičia. Podľa babky do dediny ani prísť nemôže, lebo tragickú stratu najlepších kamarátov nesie ťažko.

"Nechce sem prísť, povedal, že ho to ťaží, lebo to boli jeho najlepší kamaráti. Celý deň pili v krčme a o tretej v noci ešte išli do Ruskej Kajne. Po smrť," hovorí Petrova babka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy