Jasno
16°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Po nehode autobusu zostáva šesť pasažierov stále v nemocnici
Zdielať na

Po nehode autobusu zostáva šesť pasažierov stále v nemocnici

BRATISLAVA / Policajti stále pracujú na objasňovaní príčin tragickej nehody autobusu neďaleko Svätého Jura. Nešťastie spred dvanástich dní si vyžiadalo život vodiča a staršej cestujúcej. Z bratislavských nemocníc medzičasom postupne odchádzajú do domáceho liečenia ďalší zranení.

Od tragickej nehody autobusu smerujúceho z Myjavy do Bratislavy už uplynulo dvanásť dní. V nemocniciach stále ešte leží šesť pacientov.

Prepustení do domáceho liečenia boli minulý týždeň manželia z Veľkej Británie. Počas víkendu premiestnili na vlastnú žiadosť do nemocnice v Myjave jednu zo zranených. Ďalších šesť leží stále v nemocnici v Bratislave.

"Šesť žien má zranenia hlavne na rukách, no musia podstúpiť ešte niekoľko zákrokov. Jedna z tých pacientiek by mohla ísť domov už tento týždeň. Ostatní sa po zákrokoch budú liečiť ešte niekoľko dní až týždňov," ozrejmuje Petra Stano Maťašovská, hovorkyňa Univerzitnej nemocnice v Bratislave.

Nehodu autobusu nasnímal vodič oprotiidúceho auta. Pozrite si nasledujúcu reportáž:

Optimistická pacientka

V nemocnici zostane aj budúca matka Tatiana. Je šťastná, že nehodu prežila a neprišla o nenarodeného syna. Žena napriek zraneniam srší optimizmom a snaží sa rýchlo vyliečiť.

"Musím byť fit, aby som synovi mohla povedať, že je náš anjel. Chcem mu povedať, čo sa prihodilo," hovorí Tatiana.

Príčiny nehody sa stále vyšetrujú. Čaká sa na výsledky znaleckých posudkov. Zatiaľ to vyzerá, že vodič autobusu sa chcel vyhnúť traktoru, ktorý kosil na krajnici trávu. Následne skončil na zvodidlách a prevalil sa na bok.

"Obvinenie vznesené proti konkrétnej osobe zatiaľ nebolo," uviedla Tatiana Kurucová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy