Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Matka Elišky (†9) žiada pre vraha trest smrti
Zdielať na

Matka Elišky (†9) žiada pre vraha trest smrti

KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ / O Romanovi, ktorý zavraždil deväťročnú dcéru svojej sesternice Elišku, nehovoria ľudia nič dobré. Fetoval, nepracoval a peniaze na drogy získaval z krádeží. Sudca ho v piatok poslal do väzby. Hrozí mu výnimočný trest.

Sudca potvrdil, že Roman je bez stáleho príjmu a bol trikrát trestaný. Dvakrát ho odsúdili za majetkovú trestnú činnosť, ale amnestia v roku 2013 mu tresty vymazala. Za tretiu krádež bol odsúdený na desať mesiacov podmienečne. Tie ešte neuplynuli a stal sa z neho vrah deväťročnej Elišky, píše Blesk.cz.

Eliškina stará mama sa nemôže spamätať zo smrti milovanej vnučky. "Nemohol to spraviť, má ženu a dieťa," tvrdila do poslednej chvíle.

Poznala ho, preto s ním odišla

Matka zavraždenej by si priala, aby dostal trest smrti. "Bol schopný ju znásilniť a udusiť, aj napriek tomu, že je to jej strýko. Nech ho vo väzení udupú," povedala zrútená matka.

Rodina nebohej Elišky je rozvetvená. Roman je synom sestry starej mamy Anny, bratrancom Eliškinej matky Aleny. Tá sa s ním stretávala iba zriedka.

Pozrite si priloženú reportáž:

Stará mama poznala Romana dobre, rovnako ho poznala aj Eliška, preto s ním odišla do lesa, v ktorom ju znásilnil a následne zadusil. K otrasnému činu sa priznal.

Roman si na svoju neter počkal v utorok popoludní pred školou. Nie je jasné, či vraždu plánoval. Údajne ho vzrušilo, keď videl dievča močiť na chodníku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy