Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Nikola (26) bola päť rokov nezvestná, našla sa v Jihlave
Zdielať na

Nikola (26) bola päť rokov nezvestná, našla sa v Jihlave

BRATISLAVA / Rodina z Bratislavy vyše päť rokov pátrala po nezvestnej dvadsaťšesťročnej Nikole. Študentka práva bola nezvestná od 5. februára 2009. Rodičia ju odviezli na autobusovú zastávku, odvtedy ju dlhé roky nevideli. V prípade nastal neuveriteľný zvrat...

Brat Nikoly spolu so spevákom Paľom Drapákom zložili skladbu. "Dúfam, že sa to prostredníctvom internetu k nej dostane. Aby vedela, že nám chýba," povedal v roku 2013 brat Nicoly Enrico Miško.

Vysokoškoláčka odišla bez slova vo februári roku 2009. Utiecť mala s priateľom do zahraničia. Odvtedy sa 5 rokov s nikým nekontaktovala, až na jeden krátky telefonát spred dvoch rokov. "Pýtala sa mamy, že či sa ešte uvidíme a mama povedala, že samozrejme," dodáva otec Nikoly.

Strach po jedinom telefonáte

Nikola do telefónu plakala a kládla zvláštne otázky. Akoby nemohla rozprávať. "Potom, keď sa pýtala, či ju mama dala hľadať Interpolom, sa hovor prerušil," dodal otec.

Tento jediný telefonát z roku 2012 rodinu ešte viac vydesil. Príbuzní si myslia, že Nikolu niekto zadržiava proti jej vôli.Telefonát mohol byť účelový, aby rodičia ani polícia dievča viac nehľadali. "jediné, čo nás napadlo, že nám tým niečo chcela naznačiť," hovorí otec.

"Nikolka je slušná baba. Pokiaľ by mohla, ozvala by sa, je veľmi rozumná,"
povedal spevák a priateľ rodiny Paľo Drapák.

Zázrak?

Nikola sa po viac ako piatich rokoch ozvala rodine, živá a zdravá. "Pátranie spomínanej osobe bolo odvolané, nakoľko bola vypátraná," uviedol hovorca bratislavských krajských policajtov Michal Szeiff.

Pred pár dňami ju otec navštívil v Jihlave. Dievča tam už roky žije a pracuje v kasíne. Nikola sa bála vrátiť domov. Priateľ, s ktorým utiekla, ju roky udržiaval v nepochopiteľnom strachu, čo jej urobí otec, keď sa ozve domov.

Odkaz pre bývalého frajera

Dievča sa s priateľom po rokoch nakoniec rozišlo. Nikolin otec má pre jej bývalého odkaz. "Napriek tvojej snahe mariť stretnutie mojej dcéry Nikol so svojou rodinou, sme konečne všetci spolu. Manipuloval si ju vyše päť rokov a nahováral si jej klamstvá vymyslené tebou a tvojou úžasnou rodinou.Trápila sa celú tú dobu tak isto, ako aj my," odkazuje otec.

Až nový partner inicioval kontakt dcéry s rodinou. Nájdená Nikola pred desiatimi dňami oslávila svoje 26. narodeniny spolu s rodičmi a bratom doma v Bratislave.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy