Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Čierna stavba? Na Kramároch má vyrásť nový dom
Zdielať na

Čierna stavba? Na Kramároch má vyrásť nový dom

BRATISLAVA / Obyvatelia bratislavských Kramárov sa boja nelegálnej stavby. Podľa projektu tam chce investor postaviť osemposchodovú budovu. Pozemky v lukratívnej časti Bratislavy kúpil od detskej fakultnej nemocnice pred tromi rokmi za asi polovicu trhovej ceny. Napriek tomu, že nemá stavebné povolenie, začal do bývalého parku pre deti navážať zeminu.

Do bývalého nemocničného parku na Kramároch navážajú tatrovky zeminu zo staveniska v Podunajských Biskupiciach. Obyvatelia sa boja nelegálnej stavby. Objekt má mať podľa projektu takmer päťdesiat bytov.

Bez povolenia

"Projekt je síce krásny, ale absolútne sa sem nehodí," myslí si obyvateľka Kramárov. Investor však nemá stavebné povolenie. Mestská časť Nové Mesto s výstavbou nesúhlasí, podľa ich stanoviska je v rozpore s územným plánom. "Nebolo vydané žiadne povolenie," uviedol starosta Nového Mesta Rudolf Kusý.

Šofér tatrovky tvrdil, že on len doniesol štrk a nech kontaktujeme majiteľa. "To si riešte s majiteľom pozemku, ja s televíziou nechcem mať nič spoločné," uviedol majiteľ stavebnej firmy.

"Naviezli sme jedenásť fúr štrkopiesku,"
hovorí obyvateľka Kramárov. Tridsaťárový pozemok kúpila Smoke and blues od Detskej fakultnej nemocnice ešte v roku 2011 za 370 tisíc eur, čo bola polovica trhovej ceny. O pozemok vraj nebol záujem. Nemocnica si podľa aktivistov nechala dvojmetrový pás okolo predaného pozemku.

Starosta vyzval investora

To môže novému majiteľovi uvoľniť ruky pri stavebnom konaní, susedia z vedľajších rodinných domov ani nemocnica tak nebudú účastníkmi konania, pretože nesusedia priamo s pozemkom investora. Detská fakultná nemocnica prisľúbila vyjadrenie k zaujímavej kúpnopredajnej zmluve v pondelok. "Kontaktovali sme investora, aby tieto práce zastavil," dodal starosta.

S majiteľmi firmy, ktorá pozemok vlastní a projektuje tu rozsiahlu výstavbu, sa nám aj napriek snahe nepodarilo skontaktovať. "Považujeme za arogantné, že sa v týchto veciach ďalej pokračuje," hnevá sa starosta bratislavskej mestskej časti Nové Mesto Rudolf Kusý.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy