Jasno
22°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Súd s Jozefom Majským stále pokračuje
Zdielať na

Súd s Jozefom Majským stále pokračuje

PEZINOK / Dlhé roky sa tiahnuci súdny proces s údajnými hlavnými aktérmi tunelovania nebankých spoločností BMG Invest a Horizont Slovakia pokračuje na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku. Hlavné pojednávanie malo byť posledné v celom procese a súd by kauzu mohol ukončiť. V pondelok sa tak však nestalo.

Hlavné pojednávanie v nekonečnej kauze tunelovania známych nebankoviek BMG Invest a Horizont Slovakia začalo na Špecializovanom trestnom súde v pondelok o deviatej hodine ráno.

Zúčastnili sa ho všetci traja obžalovaní - Jozef Majský, Patrik Pachinger aj Dávid Brtva.

Predvolaní boli štyria svedkovia, z toho prišli iba traja, čo skomplikovalo celé hlavné pojednávanie. Senát špecializovaného trestného súdu chcel totiž v pondelok ukončiť výpovede všetkých predvolaných svedkov a doviesť proces do zdarného konca.

Opäť odložené

Z troch predvolaných osobitných správcov BMG Invest a Horizont Slovakia, prišli iba dvaja inžinieri - ekonómovia, ktorí hovoria o rôznych účtovných operáciách počas konkurzu oboch nebankoviek. Jeden audítor neprišiel. Toho budú musieť opäť predvolať a následne vypočuť. 

Znamená to teda, že hlavné pojednávanie v tomto nekonečnom procese nebude ukončené skôr, ako za niekoľko mesiacov. Či budú traja obžalovaní naozaj aj odsúdení, nie je možné odhadnúť. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy