Jasno
17°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Patrik Pachinger (47) má ďalšiu nebankovku, preveruje ju polícia
Zdielať na

Patrik Pachinger (47) má ďalšiu nebankovku, preveruje ju polícia

BRATISLAVA / Patrik Pachinger je obžalovaný v kauze nebankoviek BMG INVEST a Horizont Slovakia. Tvrdí, že je bez peňazí a dobrovoľne nezamestnaný. Pravda je však iná...

Obžalovaný z tunelovania

Patrik Pachinger je obžalovaný z tunelovania nebankoviek BMG INVEST a Horizont Slovakia. Hoci navonok pôsobí ako človek, ktorý nemá peniaze a na úrade práce je nahlásený ako dobrovoľne nezamestnaný, nie je to pravda!

Pachinger má podľa informácií TV JOJ vlastnú nebankovú spoločnosť so sídlom v Brne. Jej názov je PP Kapital s.r.o. Klientov láka až na 24-percentný úrok ročne za vložené peniaze. Ide teda o čistú nebankovku.

Trestné oznámenia

Česká národná banka potvrdila, že spoločnosť PP Kapital s.r.o. nemá licenciu na poskytovanie bankových služieb. K týmto zisteniam sa Pachinger vyjadriť odmietol. "Nemám záujem hovoriť s médiami. Je tam veľa skutočností prekrúcaných," povedal Pachinger. Skúpy na slovo bol aj na otázku pozadia jeho podnikateľského zámeru.

Prokuratúra však už má na stole niekoľko trestných oznámení. Dvaja veritelia sa už sťažujú a podali trestné oznámenia na túto spoločnosť. Práve z dôvodu, že sa nevedia dostať k peniazom, ktoré sami vložili.

"Môžem potvrdiť, že takéto informácie prokuratúra aj polícia má. Hovoriť však momentálne o ďalších skutočnostiach je predčasné," potvrdil Ján Šanta, prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky.

Stále na slobode

Patrik Pachinger stále nie je právoplatne odsúdený v kauzách BMG INVEST a Horizont Slovakia. Súdny proces stále prebieha. Zaoberá sa ním Špecializovaný trestný súd v Pezinku spolu s obžalovanými Jozefom Majským a Dávidom Brtvom. REPORTÁŽ TU. 

Pachinger: Nejde o nebankovku

Vyjadrenie p. Pachingera nižšie v plnom znení: 

Vážený pán redaktor,

vzhľadom k informáciám, ktoré verejne prezentujete smerom k mojej osobe a k spoločnosti P.P. Capital s.r.o ako “nebankovke” Vás žiadam, aby ste uviedli aj moju nižšie uvedenú reakciu.

Spoločnosť P.P. Capital s.r.o. je obchodná spoločnosť ako každá iná a nemožno ju považovať za “nebankovku". Vzhľadom k nutnosti získania investičného kapitálu spoločnosť získala kapitál konkrétne od 7 subjektov - fyzických osôb - ktoré riadne ďalej investovala. Títo ľudia sú výlučne z okruhu partnerov a mojich priateľov. S nimi spoločnosť podpísala zmluvu “o spoločnom podnikaní”, v ktorej boli uvedené aj výnosy v prospech týchto partnerov. Vzhľadom k tomu, že spoločnosť sa nie vlastnou vinou dostala dočasne do druhotnej platobnej neschopnosti, bola s partnermi priebežne a pravidelne komunikovaná každá zmena, ktorá ovplyvňovala včasnosť vyplácania úrokov. Je nutné poznamenať, že aj počas tohto obdobia boli uhrádzané priznané úroky partnerom aspoň čiastkovo.

Vzhľadom na uvedené nie je možné hovoriť objektívne o “nebankovke” či “verejnej ponuke” a pod., pretože nevyberáme a nezhromažďujeme financie klientov, pretože klientov spoločnosť nemá. Spoločnosť P.P. Capital s.r.o. nepotrebuje žiadnu špeciálnu licenciu, pretože verejne neponúka žiadne finančné služby. Tento týždeň sa podarilo tento stav vyriešiť tak, aby spoločnosť voči partnerom svoje záväzky splnila v priebehu niekoľkých dní. Celú medializáciu považujem za účelové poškodzovanie môjho mena a účelovo spájanú s kauzou B.M.G. a Horizont Slovakia.

K celej veci mám záujem sa osobne vyjadriť.

Patrik Pachinger

Téme sa venuje reportér Rasťo Striško. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy