Jasno
16°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Tunelovanie nebankoviek. Pachinger komplikuje proces
Zdielať na

Tunelovanie nebankoviek. Pachinger komplikuje proces

PEZINOK / S krátkym meškaním v pondelok pokračovalo hlavné pojednávanie v nekonečnej kauze tunelovania nebankoviek BMG Invest a Horizont Slovakia. Zo skupiny obžalovaných sa dostavil hlavný obžalovaný Jozef Majský a Dávid Brtva.

Dôvod neúčasti

Tak ako na predchádzajúcom pojednávaní sa aj v pondelok proces mierne skomplikoval pre tretieho z obžalovaných Patrika Pachingera. Ten na pojednávaní prítomný nebol.

Jeho štátom ustanovený obhajca Martin Krakovský predložil špecializovanému trestnému súdu list priamo od Pachingera. V ňom obžalovaný Patrik Pachinger uviedol dôvod svojej dnešnej neúčasti na pojednávaní.

"Po dlhodobej ťažkej chorobe mi zomrela stará mama. Pohreb bude v Banskej Bystrici dňa 6.5.2014. V deň pojednávania musím zabezpečiť v tejto veci neodkladné záležitosti a preto sa na pojednávaní nemôžem zúčastniť," napísal v liste Pachinger.

"Súhlasím, aby sa hlavné pojednávanie viedlo v mojej neprítomnosti. Na budúcich pojednávaniach sa už zúčastním. Ak by senát vyzval na záverečné reči, súhlasím, aby mne ustanovený obhajca moju záverečnú reč prečítal na pojednávaní," dodáva.

Patrik Pachinger je jeden z obžalovaných, ktorý dodnes tvrdí, že ak by štát nezatvoril pobočky BMG, ľudia by o peniaze nikdy neprišli. Sám po prepustení z väzby ako jediný z trojice obžalovaných naďalej podniká vo finančnej oblasti v Českej republike.

Patrik Pachinger má údajne vlastnú nebankovú spoločnosť so sídlom v Brne. Viac v priloženom videu:

Na Slovensku nemá vedenú žiadnu firmu, nie je na úrade práce, je dobrovoľne nezamestnaný. Jozef Majský je dôchodca a Dávid Brtva po nedávnom prepustení z výkonu trestu, ktorý si z časti odsedel pre spreneveru, už je zamestnaný.

Pre akú firmu pracuje a v akej oblasti verejne tají. "Súdu môjho zamestnávateľa oznámim písomne. Nechcem to uviesť pred zástupcami médii, aby ma novinári neprenasledovali aj v novej práci," uviedol Brtva.

Nekonečný proces

Pondelkové hlavné pojednávanie senát Špecializovaného trestného súdu v Pezinku otvoril. Čítali sa listinné dôkazy a svedecké výpovede zo spisov.

Pojednávanie nebolo dramatické hoci pred pojednávacou miestnosťou aj pred budovou súdu stáli niektorí poškodení, ktorí chodia na pojednávania a čakajú na ukončenie celej kauzy.

Opäť prišli dvaja poškodení dôchodcovia  z trnavského kraja, ktorí do nebankoviek vyliali spolu viac ako sedem miliónov v starej mene. Ani v pondelok rozsudok v tejto kauze tunelovania nebankoviek určite nepadne.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy