Jasno
18°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Šofér (64) schádzal dole Čertovicou, autom skončil v priekope
Zdielať na

Šofér (64) schádzal dole Čertovicou, autom skončil v priekope

ČERTOVICA / Na horskom priechode Čertovica z liptovskej strany, sa stala hrozivo vyzerajúca nehoda. Osobné auto museli z hlbokej rokliny vyťahovať až dve hasičské autá.

Pri šesťdesiatštyriročnom vodičovi z Popradu museli stáť doslova všetci svätí. Pri páde do asi 30 metrovej rokliny neutrpel ani škrabanec. Bolo krátko pred 15:00 hodinou, keď so svojou Mazdou schádzal dole Čertovicou. Silno pršalo a cestou tiekli potoky vody.

Strechou dole

"Išiel som možno niečo cez 40. Z ničoho nič mi to vytočilo zadok. Na pni ma prevrátilo a padal som strechou dole," opisuje vodič. Pri pohľade na auto v rokline je priam neuveriteľné, že sa z neho vodič dostal sám, vyštveral sa strmým svahom a bez najmenšieho zranenia si dokázal privolať pomoc.

"Bol som pripútaný, takže to bolo výhoda," hovorí šofér. Na mieste nehody zasahovali hasiči z Liptovského Mikuláša aj Liptovského Hrádku. Aby dostali auto späť na cestu, museli použiť naviják z tatry aj menšieho zásahového vozidla.

Neuveriteľné šťastie

Auto vytiahli po viac ako dvoch hodinách. Policajti v úseku riadili dopravu a autá striedavo púšťali jedným jazdným pruhom. Popradčan, ktorý dnes môže oslavovať druhé narodeniny, nám vysvetlil svoje neuveriteľné šťastie. "Každý deň sa modlím. Aj keď idem na huby do lesa," povedal.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy