Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Chcel sa vyhnúť kamiónu, skončil zakliesnený v kopci
Zdielať na

Chcel sa vyhnúť kamiónu, skončil zakliesnený v kopci

STARÁ ĽUBOVŇA / Keď muž vo štvrtok večer nastupoval do auta, určite nečakal, že so svojím tátošom skončí práve na takomto mieste. Vozidlá zakliesnené v strmom svahu predsa len nevidieť každý deň.

Rýchla reakcia vodiča

Kuriózna nehoda sa udiala na ceste zo Starej Ľubovne smerom na Poprad. Ak nechcel vodič osobného auta skončiť pod kolesami nákladiaku, musel sa mu vyhnúť a nedopadlo to pre neho najlepšie. Život si našťastie zachránil, ale jeho vozidlo sa nešťastne zakliesnilo do kopca.

Bezohľadný spoluvinník?

Kamionista podľa slov šoféra havarovaného auta ani nezastavil. Ťažko povedať, či sa chcel vyhnúť zodpovednosti alebo si auto na kopci vôbec nevšimol.  

Hasiči museli zakliesnené vozidlo posúvať po centimetroch na nafukovacích vankúšoch, aby ho zo svahu dostali v čo najlepšom stave. "Auto sa nachádzalo v rokline, v strmom svahu a nechceli sme ho poškodiť," opísal priebeh zásahu jeho veliteľ Pavol Garnek. Hlavnú cestu smerom na Poprad museli uzavrieť takmer na hodinu.  

Šťastie v nešťastí

Zasahujúci hasiči pristupovali k operácii naozaj trpezlivo a vozidlo nakoniec dostali na cestu v celku. Vodič auta s napätím sledoval celý zásah a ani sám zrejme nedokáže pochopiť, ako sa mu podarilo vyliezť s vozidlom na taký strmý kopec. Mal ale šťastie v nešťastí. Je veľmi možné, že stret s kamiónom by mal pre neho oveľa vážnejšie následky.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy