Zatiahnuté
17°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Havarovala mladá rodina! V aute sedeli tri deti
Zdielať na

Havarovala mladá rodina! V aute sedeli tri deti

ĽUBIETOVÁ / O veľkom šťastí môže hovoriť mladá rodina, ktorá v pondelok takmer skončila v hlbokom potoku. S tromi malými deťmi cestovali do Ľubietovej neďaleko Banskej Bystrice k príbuzným. Po šmyku zleteli do niekoľkometrového zrázu. Prevrátené auto zastavil až náraz do stromu. Keby tam nestál, vozidlo by sa ocitlo pod vodou.

Dolu zrázom

Auto sa skotúľalo dolu strmým zrázom. Keby sa nezachytilo o strom, mladá rodina by skončila v rozvodnenom potoku. Svoje deti, troj-, päť- a sedemročné ratolesti, vybrali rodičia z nebezpečne nakloneného auta a niesli niekoľko metrov po strmom svahu až na cestu.

"Dostali sme šmyk. Auto bolo neovládateľné a stiahlo nás do jarku," opisuje situáciu vodič auta.

Zdolať strmý svah bolo náročné aj pre záchranárov. Na cestu museli dostať celý náklad, ktorý mladá rodinka viezla v prívesnom vozíku. Ten bol plne naložený bedničkami.

Jazdí pomaly

Na úzkej ceste bez zvodidiel ich po šmyku stiahlo dole. Otec rodiny však tvrdí, že so svojimi ratolesťami jazdí vždy opatrne. Ani tentokrát nešiel rýchlo. "Naozaj som nešiel rýchlo," prízvukuje 28-ročný otec.

"Šofér sa počas jazdy plne nevenoval vedeniu vozidla, čo bolo aj príčinou nehody," upresnila Petra Vašková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Bez zranení

Záchranári priamo na mieste prezreli všetkých účastníkov nehody. Hoci pohľad na visiace auto nad potokom bol strašný, z hrozivo vyzerajúcej nehody vyviazla mladá rodinka bez zranení.

"Keď sa pozrieme na to, v akej rokline auto skončilo, mali šťastie. Aj deti, že boli v sedačkách," uzatvára Ján Benčík z odťahovej služby ASOS v Banskej Bystrici.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy