Zatiahnuté
24°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Nehoda na Slovakia Ringu, 5 zranených
Zdielať na

Nehoda na Slovakia Ringu, 5 zranených

ORECHOVÁ POTÔŇ / Pri nehode na pretekárskom okruhu v Orechovej Potôni po náraze motorkára zostalo ležať na zemi päť ľudí.Jeden z jazdcov nezareagoval na varovné signalizačné znamenie a po tom ako vrazil do jazdca pred ním, ich motorky, ktoré leteli vzduchom pripútali k zemi ďalších troch ľudí. Medzi nimi aj partnera staršej dcéry Milana Lasicu.

Nerešpektoval pokyny na dráhe

Polícia vykonáva vyšetrovanie nešťastnej udalosti na pretekárskom okruhu v Orechovej Potôni. Približne okolo 10:00 doobeda došlo k zraneniu piatich osôb. 37-ročný motocyklista spadol na okruhu z motorky a keď mu personál poskytoval potrebnú pomoc, 40-ročný vodič motorky pravdepodobne nerešpektoval pokyny na dráhe a s motorkou narazil do 4 osôb.

"Predpoludním na trati padol jazdec, ktorý zostal ležať na zemi," povedal právny zástupca majiteľa pretekárskeho okruhu Oliver Korec.

Ublíženie na zdraví

Dvaja motorkári vo veku 40 a 35 rokov utrpeli zranenia, pre ktoré museli byť ihneď transportovaní vrtuľníkom do bratislavských nemocníc. Dvaja muži, ktorí pomáhali pri páde motorkárovi, a jeden z vodičov motoriek, skončili v nemocniciach v Dunajskej Strede a v Nitre.

"Dvaja zo zúčastnených môžu hovoriť o šťastí v nešťastí. Utrpeli otras mozgu a ľahké zranenie. Ďalší traja skončili na operačnom stole, jeden z nich utrpel ťažké poranenie hlavy a je v bezvedomí," dodáva hovorca OSZZS Boris Chmel.

Rozsah zranení nie je zatiaľ známy. Nakoľko nejde v tomto prípade o udalosť v cestnej premávke, polícia začala incident na dráhe preverovať ako ublíženie na zdraví z nedbanlivosti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy