Jasno
14°
Bratislava
Nehoda pri Brezne. Autobus plný študentov narazil do auta
Zdielať na

Nehoda pri Brezne. Autobus plný študentov narazil do auta

BREZNO, BANSKÁ BYSTRICA / Na frekventovanom ťahu medzi Breznom a Banskou Bystricou sa stala vážne vyzerajúca dopravná nehoda. Na križovatke pri Ľubietovej sa zrazilo auto s linkovým autobusom. Iba zázrakom sa v autobuse plnom cestujúcich nikomu nič vážne nestalo. Väčšinou to boli študenti na ceste z výletu.

Nedodržanie vzdialenosti

Auto, v ktorom z práce cestovala staršia dvojica, chcelo odbočiť na vedľajšiu cestu. Ich manéver si vodič autobusu všimol zrejme neskoro. Prudký náraz auto odhodil o niekoľko metrov. Šťastím bolo, že v protismere nenarazili do protiidúcich áut. "Chlap neskoro vyhodil smerovku. 12 ton nezabrzdí na troch metroch," opisuje vodič autobusu.

"Príčinou bolo to, že vodič autobusu nedodržal bezpečnú vzdialenosť od vozidla pred ním a narazil do jeho zadnej časti," informuje hovorkyňa policajného zboru Mária Faltániová.

Pokrčené plechy

Cestujúci v autobuse popadali na zem. Mnohí nesedeli, stáli v uličke alebo na schodoch. Väčšinou to boli mladí študenti do 18 rokov, ktorí sa vracali z víkendového pobytu v Osrblí. "Sme cítili brzdenie a potom nás to hodilo dopredu," hovoria študenti.

Poškodený autobus už ďalej ísť nemohol. Ľudia čakali v daždi na náhradný spoj, ktorý ich odviezol do Banskej Bystrice. V tomto prípade si to našťastie odniesli iba pokrčené plechy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy