Oblačno
17°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Vážna nehoda v Hriňovej. Traja ľudia sú ťažko zranení
Zdielať na

Vážna nehoda v Hriňovej. Traja ľudia sú ťažko zranení

DETVA / Vážna dopravná nehoda sa stala v utorok ráno na hlavnom ťahu pri Hriňovej (okr. Detva). Čelne sa tam zrazili dve autá a ťažko sa zranili traja ľudia. Zasahoval aj záchranársky vrtuľník.

V zlom čase na zlom mieste

42-ročná žena sedela na zadnom sedadle v Octavii. Karoséria bola taká zničená, že ju tam svedkovia v prvej chvíli vôbec nevideli. Upozornili na ňu ďalší členovia posádky.

"Ten vodič odbočoval, všetky autá sme stáli v kolóne. Obiehal autá, musel mať neskutočnú rýchlosť, žiadna brzdná dráha tam nie je," opisuje očitý svedok.

Nemali byť v aute

Žena a 55-ročný spolujazdec sa ocitli v zlom čase na zlom mieste. V aute nemali pôvodne vôbec sedieť.

"Vodič vozidla predchádzal kolónu vozidiel v úseku, kde je predchádzanie zakázané," dodala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Mária Faltániová.

Zo zastávky ich zviezol 33-ročný vodič, aby nemuseli čakať na autobus. Toto rozhodnutie sa im napokon stalo osudným.

Traja zranení

Všetci traja vrátane vodiča sú zranení. "Pri nehode sa tri osoby zrazili z toho dve ťažko," spresnila Faltániová. Na rovnom úseku cesty do nich narazil 24-ročný vodič BMW, keď chceli odbočiť na vedľajšiu cestu. Podľa svedkov išlo luxusné auto neprimerane rýchlo.

"Pomáhali sme im vystúpiť z auta, vodič bol zakliesnený, tú ženu na zadných sedadlách sme ani nevideli bola spadnutá medzi sedačkami," dodáva svedok.

Prevoz vrtuľníkom

Najhoršie skončila 42-ročná žena. Vrtuľník ju musel previesť do nemocnice v Banskej Bystrici. "Stav ženy je stabilizovaný, ešte ju čakajú vyšetrenia," uviedla hovorkyňa nemocnice v Banskej Bystrici Ružena Maťašeje. 

Po silnom náraze Octaviu odhodilo o niekoľko metrov. Okolnosti nehody vyšetruje polícia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy