Oblačno
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Zrážka kamiónov. Vodič mal kapotu zatlačenú na hrudník
Zdielať na

Zrážka kamiónov. Vodič mal kapotu zatlačenú na hrudník

ŠARIŠSKÝ SVIDNÍK / V obci Šarišský Štiavnik pri Svidníku sa v sobotu popoludní stala vážna dopravná nehoda dvoch poľských kamiónov. Oba nákladiaky sa čelne zrazili v zákrute v centre obce. Kabíny vozidiel boli úplne zdemolované a vodiči zostali zakliesnení vo vnútri.

Ako keby bomba vybuchla

"Rana, pecka, ale taká pecka, ako keby bomba vybuchla. Vyleteli sme vonku, pozeráme v kamiónoch sú dvaja zakliesnení kamionisti. Nemohli sme nič robiť. Nemohli sme sa k nim dostať. Museli sme vybrať okno. Hlava rozbitá, museli sme ošetriť rany," opisuje obyvateľ obce Jozef Labanc.

Následný zákrok záchranárov nebol vôbec jednoduchý. Pri vyslobodzovaní vodičov museli hasiči použiť navijak a hydraulické zariadenie. "Jeden vodič bol zakliesnený trošku ľahšie, dalo sa ho vypostiť bez problémov. Druhý bol veľmi zakliesnený. Celú časť kapoty mal zatlačenú na hrudník. Bol veľký problém, ale dostali sme ho von," informuje veliteľ zásahu Ján Macko.

Sú stabilizovaní

Obaja vážne zranení vodiči boli prevezení do svidníckej nemocnice, kde sa podrobili komplexným vyšetreniam.

"Urobili sme CT-čko, urobili sme röntgen vyšetrenie. Rany sme pozašívali, imobilizovali sme končatiny. Toho času sú stabilizovaní," tvrdí lekár Fedor Šandor.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy