Oblačno
20°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Nehoda na diaľnici D1. Jeden mŕtvy, jeden zranený
Zdielať na

Nehoda na diaľnici D1. Jeden mŕtvy, jeden zranený

TRENČÍN / Dopravná nehoda, ktorá sa stala na diaľnici D1 pri Považskej Bystrici smerom na Žilinu, si vyžiadala jeden ľudský život. Pri nehode Fordu Transit s českou poznávacou značkou zahynul 41-ročný spolujazdec.

Letecký transport do nemocnice

Ďalší člen posádky sa pri nehode zranil. "Toho vrtuľníkom previezli do nemocnice. V dodávke sa viezlo šesť osôb," uviedla trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Dopravu z diaľnice D1 odklonili na križovatke Považská Bystrica-Juh smerom na cestu I/61 cez Považskú Bystricu. Späť na diaľnicu sa môžu vodiči dostať v Považskej Bystrici-Stred alebo Považská Bystrica-Sever a pokračovať v jazde smerom na Žilinu. "Dopravnú nehodu momentálne dokumentujú policajti a bližšie informácie k nej poskytneme neskôr," dodala Antalová.

Na miesto nehode boli vyslaní pozemní aj leteckí záchranári. Jednému členovi posádky už pomôcť nemohli, svojim zraneniam na mieste podľahol. "Posádka vrtuľníka po prílete na diaľnicu prevzala do starostlivosti 25-ročného muža, ktorý utrpel poranenie hlavy a mal viacero odrenín," uviedla hovorkyňa záchrannej leteckej služby ATE Zuzana Turočeková.

Muža po prvotnom ošetrení na mieste nehody záchranári vrtuľníkom previezli do nemocnice v Považskej Bystrici.

Dvaja mŕtvi aj pod Strečnom

Aj pod Strečnom sa popoludní stala smrteľná dopravná nehoda. Na ceste medzi Žilinou a Martinom vyhasli až dva ľudské životy. Ďalší dvaja sa zranili. Vodič, ktorý nehodu zavinil, ušiel po vlastných.

Strieborný mercedes išiel v smere z Martina do Žiliny. Keď už prešiel nešťastný trojpruh pod Strečnom, v protismere sa zjavilo ďalšie auto. "Vravia, že zaspal a trafil ten strieborný mercedes," hovorí svedok.

V limuzíne sa podľa našich informácií viezli traja profesionálni vojaci a civilný zamestnanec armády. Po náraze toto auto otočilo a vletelo priamo pod protiidúci kamión. "Tam sa zrazili dve autá, mercedes roztočilo a vletel priamo pod moje auto," hovorí vodič kamióna.

Zadná časť mercedesu bola úplne zdemolovaná. Žilinskí hasiči mali čo robiť, aby sa dostali k spolujazdcom, ktorí tam sedeli. "Dvaja vpredu boli v poriadku, ale tí dvaja vzadu sa už nehýbali. Jednému krv tiekla z úst a uší a druhý už vôbec nereagoval," dodáva vodič kamiónu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy