Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Utýranej Lucke (†5) sa dalo pomôcť, tvrdí znalec
Zdielať na

Utýranej Lucke (†5) sa dalo pomôcť, tvrdí znalec

BRATISLAVA / Prípad Lucky (†5) pokračuje. V utorok na dopoludňajšom pojednávaní znalec v odbore súdne lekárstvo analyzoval všetky zranenia, ktoré spôsobili smrť nevinného dievčatka.

Podľa posudku zomrela Lucka na následky zranení, ktoré utrpela v rozmedzí septembra až novembra ešte v roku 2009. Hrotákovci jej mŕtvolu tri roky skrývali v byte.

"Myslíme si, že s telom nemanipulovali od momentu smrti," konštatoval súdny lekár Norbert Moravanský. Telo Lucky bolo rokmi mumifikované.

Krvácanie do mozgu

Zranenia museli znalci zisťovať najmä z kostrových pozostatkov. "Keďže išlo o značné štádium hniloby, mali sme možnosť vyšetrovať najmä skelet," dodal Moravanský.

Bezprostrednou príčinou smrti bolo vnútorné krvácanie do mozgu. "Pitvou sme preukázali jednotlivé nálezy, ktoré súviseli so smrťou maloletej Lucie. Nálezy sme zistili v dutine lebečnej. Práve krvácanie v dutine lebečnej spôsobilo jej smrť," dodáva Moravanský.

Mimoriadny trest

Znalec tiež konštatoval, že smrti sa dalo zabrániť včasným poskytnutím prvej pomoci. Z posudku vyplýva, že dievča bolo opakovane týrané a prešlo peklom. "Bola zistená zlomenina ramennej kosti. Išlo o poranenie spôsobené inou osobou," dodal Moravanský.

Hrotákovci preto čelia mimoriadnemu trestu vraždy. "Po dnešnom výsluchu znalca súd odročil hlavné pojednávanie na 25. augusta," konštatoval hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy